Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ Aχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου διευθύνοντα συμβούλου της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ»

Δεκατέσσερα (14) διόδια θα συναντούν οι οδηγοί
στη διαδρομή Ορεστιάδα – Θεσσαλονίκη - Ορεστιάδα

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη και πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας την απόφαση της Κυβέρνησης η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου διευθύνοντα συμβούλου της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ» κ Μουρατίδη , χωροθέτησε δεκατρείς (13) σταθμούς διοδίων στην Εγνατία οδό από τους οποίους οι επτά (7) θα βρίσκονται στη διαδρομή Ορεστιάδας – Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις (4) σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν μέσα στο 2010 με αντίτιμο διέλευσης τα 2 ευρώ .

Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η προηγούμενη της Ν.Δ , αποδεικνύουν ότι οι διακηρύξεις τους περί αποκέντρωσης και ανάπτυξης της Περιφέρειας είναι πέρα για πέρα ψεύτικες. Αντίθετα με την πολιτική τους προσθέτουν νέα εμπόδια στην άρση της απομόνωσης της Περιφέρειας. Αν κοντά στα επτά (7) διόδια προσθέσουμε την δραματική αύξηση των καυσίμων, το κόστος ενός ταξιδιού προς τα αστικά κέντρα γίνεται πια δυσβάσταχτο για τις λαϊκές οικογένειες. Ακόμα η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, θα περιορίσει την επισκεψιμότητα στην περιοχής μας και θα προσθέσει επιπλέον κόστος στα προϊόντα από και προς τις ακριτικές περιοχές.

Τα διευρωπαϊκά δίκτυα έγιναν με κοινοτικούς πόρους, αλλά και με εθνικά κονδύλια, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ακριβά για να κατασκευαστεί ένα έργο και θα ξαναπληρώνουν εφ’ όρου ζωής κάθε φορά που θα το χρησιμοποιούν. Τελικά ο πολυδιαφηζόμενος δρόμος της «Εγνατίας» , ένα έργο που πλήρωσαν οι έλληνες φορολογούμενοι γίνεται στα χέρια κάποιων «ομίλων» εργαλείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού σε βάρος των εργαζομένων.

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ

 Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν να έχουν όλοι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στην «Εγνατία»

 Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία που με οδηγίες της ΕΕ παραδίδουν , λιμάνια , αεροδρόμια , δρόμους , υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο για παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Υ.Γ Την Τρίτη 23 Μάρτη και ώρα 12.00΄, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
στο νότιο κόμβο της Ορεστιάδας , θα ενημερώνει τους οδηγούς
για τις αποφάσεις της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ»
σχετικά με τους 13 σταθμούς διοδίων