Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΠΑΜΕ
Γραμματεία Εκπαιδευτικών Β. Έβρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Άγριες» περικοπές στις επιχορηγήσεις των σχολείων

Οι πρόσφατες επιχορηγήσεις (1η δόση) που πιστώθηκαν στα σχολικά ταμεία από το Υπουργείο Παιδείας , απέδειξαν περίτρανα ότι η προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ, ότι θα δώσει στην Παιδεία επιπλέον ένα (1) δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ήταν «ακάλυπτη επιταγή», ήταν άλλη μια προεκλογική κοροϊδία.
Άλλωστε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η πρόβλεψη για την Παιδεία στον προϋπολογισμό του 2009 ήταν 8.044 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 είναι προϋπολογισμένα 7.545. εκατ. ευρώ και από το ποσό αυτό αφαιρέθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ, θυσία στο βωμό της κρίσης.

Οι περικοπές στην πρώτη δόση της επιχορήγησης των σχολικών ταμείων για το 2010 φτάνει το 40 έως και το 50%, σε σχέση με το 2009 και σε καμιά περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων , με αποτέλεσμα τα χρέη προς τους προμηθευτές να αυξάνουν συνεχώς και να δυσκολεύει έτσι την ομαλή λειτουργία ιδιαίτερα των μικρών σχολικών μονάδων.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές και τους γονείς να μην αποδεχτούν αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική λιτότητας και να απαιτήσουν άμεσα συμπληρωματική επιχορήγηση, για να μπορέσουν τα σχολεία να ανταποκριθούν στα έξοδά τους και να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία τους. Να διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία , να διεκδικήσουν πραγματικά Δωρεάν και Δημόσια εκπαίδευση.

Ορεστιάδα 26/4/2010