Τρίτη 20 Απριλίου 2010

TΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. B. ΕΒΡΟΥ
Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Απρίλη
ώρα 11 πμ στην πλατεία ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Εργαζόμενοι , εργαζόμενες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε Παλλαϊκό ξεσηκωμό. Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης στις 15.4.2010, κατακρεουργείται ότι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Κανείς δε μένει στο απυρόβλητο, είτε παλιός, είτε νέος ασφαλισμένος, καθώς και οι συνταξιούχοι. Στόχος τους είναι η απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από εισφορές και υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό:
 Καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης και τα κατώτερα όρια των συντάξεων.
 Μειώνεται δραματικά η κρατική χρηματοδότηση, ενώ στην πορεία θα καταργηθούν και οι εργοδοτικές εισφορές.
 Διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της σύνταξης, που χωρίζεται σε βασική και ανταποδοτική. Η βασική σύνταξη περιορίζεται σε ένα προνοιακό επίδομα που θα είναι κάτω από 360 ευρώ με δυνατότητα μείωσης και δε θα δίνεται σε όλους.
 Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον εργάσιμο βίο και με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 50% από 70% του μισθού που ισχύει σήμερα, μειώνοντας τις συντάξεις στο 40%.
 Καταργείται η 35ετία και η 37ετία και οι εργαζόμενοι θα χρειάζονται πάνω από 40 έως και 50 χρόνια δουλειάς για τη σύνταξη.
 Μειώνονται οι παροχές για την Υγεία και μπαίνουν στη λαιμητόμο τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 Τα μέτρα χτυπούν τους ήδη συνταξιούχους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους. Το νομοσχέδιο ανοίγει δρόμο για μείωσή των συντάξεων.
 Το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ακολουθεί η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Αυτά είναι μόνο μια γεύση από το αντιασφαλιστικό τερατούργημα το οποίο θα έχει συνέχεια με επόμενη φάση την απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος. Αφορά το παρόν και το μέλλον των νέων γενιών. Αφορά την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το σύνολο των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Καμία αναμονή. Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οι οποίες βλέπουν μόνο «ασάφειες».
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά – μαχητικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει συνδικάτα – ομοσπονδίες – εργατικά κέντρα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 του Απρίλη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Ορεστιάδα 16.4.2010