Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΚΚΕ
Σχόλιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου

Για τις Αναφορές , Ερωτήσεις και Επερωτήσεις των βουλευτών του Έβρου
που προκαλούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων του νομού μας .

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ του νομού μας, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τα λαϊκά προβλήματα, μας βομβαρδίζουν καθημερινά από τα τοπικά ΜΜΕ με Αναφορές , Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που καταθέτουν στη Βουλή , για τα προβλήματα που απασχολούν τους Εβρίτες εργαζόμενους.

Αναφορές και Ερωτήσεις επί παντός επιστητού. Για τα προβλήματα των αγροτών, των ανέργων, της υγείας , της παιδείας , για τις μειωμένες συντάξεις, για τις υποδομές, τα έργα που δεν έγιναν, για τα έργα που καρκινοβατούν κ.τ.λ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Είναι υποκρισία από τη μια μεριά να ψηφίζουν χωρίς την παραμικρή ένσταση ΟΛΟΥΣ τους νόμους και από την άλλη να βομβαρδίζουν τους Εβρίτες με Αναφορές , Ερωτήσεις και Επερωτήσεις για προβλήματα που η δικιά τους πολιτική δημιουργεί . Έρχονται χωρίς ντροπή να πουλήσουν στους «ιθαγενείς» « φύκια για μεταξωτές κορδέλες »
Είναι υποκρισία από τη μια να ψηφίζουν το μνημόνιο και να παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας στην Τρόικα, να ψηφίζουν την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, να ψηφίζουν το πάγωμα των μισθών και την απαγόρευση αυξήσεων, να υπογράφουν τη λιτότητα και τον περιορισμό των κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες και από την άλλη με Αναφορές και Ερωτήσεις στη Βουλή να προσπαθούν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα .
Είναι υποκρισία από τη μια να στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ , που έχει φέρει τους αγρότες σε απόγνωση και από την άλλη να κλαψουρίζουν με ερωτήσεις στη Βουλή για την δραματική κατάσταση των αγροτών.



Είναι υποκρισία , ενώ τα κόμματά τους βρίσκονται στη εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες και τα στελέχη τους μονοπωλούν τους Νομαρχιακούς και Δημαρχιακούς θώκους για πολλά χρόνια , να ζητούν εξηγήσεις ( αλήθεια από ποιους ) και να ψευτοδιαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση του κάθετου άξονα και των άλλων υποδομών του νομού μας.

Με καθαρές κουβέντες , οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ την ώρα που έπρεπε να απολογούνται για τις δραματικές συνέπειες που έχει στους εργαζόμενους η πολιτική που υπογράφουν και υπηρετούν , προσπαθούν με «βροχή» από Αναφορές και Ερωτήσεις να κρύψουν και να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν και παράλληλα κοροϊδεύοντας τον κόσμο να περάσουν το μήνυμα ότι είναι δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων και αγωνίζονται γι’ αυτά.


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ:
 Kαλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να γυρίσουν την πλάτη τους σε παλαιοκομματικές συμπεριφορές, που είναι αντιγραφή από το εγκόλπιο του «Μαυρογιαλούρου» και προσβάλουν τη νοημοσύνη τους. Τις ευθύνες τους για τα προβλήματα που δημιουργεί στις λαϊκές οικογένειες η αντιλαϊκή τους πολιτική, δεν μπορεί να τις σκεπάσουν με ανώδυνες Αναφορές και Ερωτήσεις στη Βουλή.
 Τους καλεί ακόμα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και στις επερχόμενες Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές να στείλουν μήνυμα αγανάκτησης μαυρίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, είτε έχουν το χρίσμα , είτε φορούν το μανδύα του «Ανεξάρτητου».

Να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της ΄΄ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ΄΄ , για να συνεχίσουμε τον αγώνα από καλύτερες θέσεις και με περισσότερους αγωνιστές στα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια, στον πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων το ΔΝΤ, η ΕΕ, ο ΣΕΒ , η κυβέρνηση και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
25/7/2010