Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΚΚΕ - Για την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
για την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων

Η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται κατά του δικαιώματος της νεολαίας στον αθλητισμό, στη σωματική άσκηση.
Η παύση της αθλητικής δράσης σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, ανεξάρτητα από τις παρατηρήσεις που υπάρχουν για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο την νεολαία από τα οφέλη της σωματικής άσκησης που αφορούν στη βελτίωση της υγείας και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Μετατρέπει τον αθλητισμό από δικαίωμα όλων σε είδος πολυτελείας για λίγους.
Αναγκάζει τη λαϊκή οικογένεια να πληρώσει προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη των παιδιών της. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν τα δικαιώματα της.
Η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων αποτελεί συνέχεια των περικοπών στη χρηματοδότηση των αθλημάτων μέσω της κατηγοριοποίησης, της διακοπής των προγραμμάτων ανάπτυξης, του περιορισμού των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, των περικοπών στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, στα κολυμβητήρια, της μεταφορά του κόστους στην πλάτη των εργαζομένων μέσω του Καλλικράτη. Οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι μαθητές δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει μια τέτοια απόφαση. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων. Να διεκδικήσουν:
• Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκή χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό στο σχολείο.
• Διορισμό καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων (σχολικών αγώνων κ.α.) σε τακτά διαστήματα.
• Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στην υγεία των μαθητών - αθλητών με την καθιέρωση ανά τρίμηνο προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων για όλους τους μαθητές δωρεάν και με ευθύνη του κράτους και με την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητίατρου σε όλες τις δραστηριότητες και τους αγώνες.

24/01/11