Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ Εκπ/κών - ΟΧΙ στα μαθητοδικεία

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών – Γραμματεία Βορείου Έβρου

25 Φεβρουαρίου δικάζουν τους μαθητές του Διδυμοτείχου

Η τρομοκρατία στους μαθητές δεν θα περάσει

Η Γραμματεία Β. Έβρου του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών θεωρεί πρωτοφανές και βαθύτατα αυταρχικό - αντιπαιδαγωγικό να σέρνονται στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων των Σχολείων του Διδυμοτείχου με την κατηγορία ότι το φθινόπωρο του 2009 συμμετείχαν στους μαθητικούς αγώνες και εμπόδισαν!!! με κατάληψη τη λειτουργία των σχολείων .

Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε μια επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών. Και γι’ αυτό για άλλη μια φορά επιστρατεύεται το αυταρχικό νομοθετικό οπλοστάσιο ( Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου 1999) που ψήφισαν στη βουλή το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Πραγματικά ο αυταρχικός τους κατήφορος δεν έχει «πάτο».

Με τα δικαστήρια επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Τους ενοχλεί βαθύτατα να βλέπουν μια νεολαία να ονειρεύεται και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουν νεολαία και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι να εφαρμόζουν χωρίς αντιστάσεις την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό των μαθητών.


Τώρα πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 Απορρίπτουμε το σχολείο της αγοράς, τη νέα διοικητική δομή του «Καλλικράτη»- τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του σχολείου - τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

 Διεκδικούμε την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή - Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
24/2/2011