Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΑΤΖΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Σταμάτη Γκατζίδη 3/6/2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας
για το ζήτημα του ζεόλιθου

Αγαπητοί φίλοι, την Παρασκευή 20 Μάη 2011 με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες , εν αγνοία του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου, των κατοίκων του Τριγώνου και της περιοχής μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , στην προσπάθειά της να στηρίξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, παρέδωσε σχεδόν «τζάμπα» σε επιχειρηματικό όμιλο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ζεόλιθου που βρίσκονται στην περιοχή των Πετρωτών. Πρωταγωνιστικό ρόλο για την παραχώρηση έπαιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Από τη σύμβαση αυτή , που έσπευσαν να χειροκροτήσουν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και τοπικά τους στελέχη , κερδισμένη βγαίνει μόνο η εταιρεία . Με ενοίκιο 10 ευρώ το στρέμμα και ορισμένα άλλα ψίχουλα εξασφάλισε με εξευτελιστικά ανταλλάγματα την εκμετάλλευση του πολύτιμου κοιτάσματος.
Σήμερα μπαίνει μπροστά σε όλους μας επιτακτική η ανάγκη να αντιδράσουμε, για να ακυρωθεί η σύμβαση της ντροπής,. Μπαίνει μπροστά μας το καθήκον να υπερασπίσουμε τον ορυκτό πλούτο της περιοχής μας. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ σε ιδιώτες επιχειρηματίες τον πλούτο που έκρυβε στον κόρφο της αιώνες τώρα η θρακική γη.
Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ «Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται - δωρίζεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος, σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου ».
Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά, με δικαιώματα.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς , όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και δυναμικά να αποτρέψουν την λεηλασία του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας
>> Αυτήν την ώρα που ληστεύουν την περιοχή μας, Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ <<
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σταμάτης Γκατζίδης