Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ στο κλείμο των ΔΟΥ Ορεστιάδας Διδ-χου Σουφλίου

KKE
Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

Με την πολιτική τους ΕΕ, ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ
Κλείνουν τις υπηρεσίες - ερημώνουν την ύπαιθρο

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις ΔΟΥ Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους ότι έρχεται θύελλα, ότι το μαύρο μέτωπο ΕΕ, ΣΕΒ, και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου , σχεδίασαν και εξαπέλυσαν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, με τελικό στόχο να πληρώσουν αποκλειστικά αυτοί την καπιταλιστική κρίση .
Ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο κρίσης η πολιτική τους γίνεται ακόμα πιο αδίστακτη. Προκειμένου να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν διστάζουν μεταξύ άλλων να υποβαθμίζουν, να κλείνουν και να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες. Με το λεγόμενο δε «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» η επίθεσή τους εντείνεται . Ετοιμάζονται να φορτώσουν με νέους φόρους τις λαϊκές οικογένειες από τη μια και από την άλλη να δώσουν νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας που βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να χειροτερεύει και τον τόπο τους να αποψιλώνεται από υπηρεσίες , ο ΟΣΕ να σταματά τα δρομολόγια και να κλείνει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, να καταργούνται τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να κλείνουν οι τρεις ΔΟΥ Σουφλίου, Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας , να υποβαθμίζονται πολλές Υπηρεσίες, να μεταφέρεται από την Αλεξ-πολη στην Ξάνθη το στρατολογικό Γραφείο, να προετοιμάζονται να εγκαταστήσουν 7 σταθμούς διοδίων στο δρόμο Αρδανίου – Θεσσαλονίκης,
Με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, που τον χαρακτηρίζει η αναρχία στην παραγωγή και η ανισομετρία στην ανάπτυξη, πλήττονται ιδιαίτερα οι ακριτικές περιοχές, οι περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Κοντά σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που κατέστρεψε κυριολεκτικά τα βασικά όπλα της περιοχής μας που ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση , είναι επιτακτική η ανάγκη αυτή η πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στο μαρασμό και την εγκατάλειψη, πρέπει να ανατραπεί . Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού. Να συγκροτήσουν τη δικιά τους Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει τη ντόπια παραγωγή.

 ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων.
 ΟΧΙ στα νέα προνόμια του κεφαλαίου
 ΟΧΙ στο κλείσιμο των υπηρεσιών

Υ.Γ Αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Θα περιοδέψει
την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
στις ΔΟΥ
Διδυμοτείχου ώρα 10 το πρωί
Ορεστιάδας ώρα 12 το πρωί