Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ - Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΒΖ

ΚΚΕ

Συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Εποχικών Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών
με την Αλέκα Παπαρήγα

Το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των εργαζομένων σ' αυτήν, μετά τη δρομολογημένη απόφαση της κυβέρνησης για το ξεπούλημά της, για το οποίο μάλιστα ήδη έχει προκηρύξει και διεθνή διαγωνισμό, συζητήθηκαν χτες το μεσημέρι στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του Σωματείου Εποχικών Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Παναγιώτης Μεντρέκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: «Οπως γνωρίζετε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα, την συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εποχικών εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από το εργοστάσιο των Σερρών.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα που κάνουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο εργοστάσιο. Βεβαίως, και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η δράση και η αλληλεγγύη του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, μια δράση υποστήριξης αυτού του αγώνα. Τα αιτήματά τους, όπως είπα, είναι δίκαια αλλά μας ενδιαφέρει και το ζήτημα της προστασίας της βιομηχανίας παραγωγής ζάχαρης στη χώρα. Γιατί αυτό - η ιδιωτικοποίηση, το κλείσιμο - στην ουσία δε θα έχει μόνο αρνητικότατες συνέπειες στους εργαζόμενους στη βιομηχανία, έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες και στην αγροτική παραγωγή, στους αγρότες που παράγουν τα τεύτλα, αλλά θα οδηγήσει στην παραπέρα διατροφική εξάρτηση της χώρας. Οπως γνωρίζουμε όλοι, η ζάχαρη είναι ένα βασικό αγροτικό βιομηχανικό προϊόν. Θεωρούμε ότι είναι ένα σχεδιασμένο έγκλημα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρέπει να παρεμποδιστεί από όλους τους εργαζόμενους, από όλα τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο των Σερρών, από όλη τη χώρα».

Ο Χρήστος Καλτσάς, πρόεδρος του σωματείου των εποχικών εργαζομένων σημείωσε: «Ηρθα ως εκπρόσωπος των 240 συναδέλφων να εκφράσω τις ανησυχίες όλων μας για το τι μέλλει γενέσθαι και ποιο θα είναι το αύριο της ζάχαρης, το μέλλον της ζάχαρης». Ηδη, όπως είπε, ενδιαφέρον για την αγορά της έχουν εκφράσει δέκα εταιρείες και πρόσθεσε: «Μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει πουληθεί η ζάχαρη. Δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι, τι θα ξημερώσει αύριο, αν θα εργαζόμαστε, με ποιο καθεστώς θα εργαζόμαστε και είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση εδώ. Πιστεύουμε στη βοήθεια του ΚΚΕ, που είναι άλλωστε πάντα μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων και από κοινού θα κάνουμε προσπάθεια, ώστε να μείνει το καθεστώς αυτό που υπάρχει, δηλαδή να είναι υπό την κρατική επιμέλεια η ζάχαρη και να μην πάει σε ιδιώτες».