Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ >> ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ





27/10/2011
Ανακοίνωση – Παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

• Οι διαμαρτυρίες των γονέων του Δήμου Ορεστιάδας, που στα σχολεία τους δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ, είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Ο Δήμος έπρεπε να βρει τον τρόπο, να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα δημιούργησε η καθυστέρηση συγκρότησης της νέας σχολικής επιτροπής.
Όμως η αγανάκτησή των γονέων σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εγκλωβιστεί και να περιοριστεί στα προβλήματα που δημιούργησε η καθυστέρηση από το Δήμο της συγκρότησης σχολικής επιτροπής και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

• Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι με ευθύνη της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης τα οικονομικά των σχολείων τα τελευταία χρόνια πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι επιχορηγήσεις όλο και μειώνονται. Οι διευθυντές αδυνατούν πια να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη και πολλές φορές καταφεύγουν στη βοήθεια των γονέων. Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας είναι διαχρονικό πρόβλημα. Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ σταδιακά κλείνουν τη στρόφιγγα και περιορίζουν τις επιχορηγήσεις με στόχο να εξαναγκάσουν τους Δήμους και τους γονείς να αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος από τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων και τους Διευθυντές να αναζητήσουν ενισχύσεις από χορηγούς. Με το νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει και τους λύνει τα χέρια να προχωρήσουν απρόσκοπτα και πιο γρήγορα προς το σχολείο της αγοράς.
• Αυτήν τη πολιτική, στήριξαν και αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Διοίκηση, γι’ αυτό και τα δάκρυά τους για τα άδεια ταμεία των σχολείων είναι κροκοδείλια, υποκριτικά.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας
• προειδοποιεί ότι τα προβλήματα στα σχολεία το επόμενο διάστημα θα οξυνθούν δραματικά . Η τελευταία επιχορήγηση που ήρθε είναι η μικρότερη των τελευταίων δεκαετιών.
Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, στο σχολείο της αγοράς , στην πολιτική που φορτώνει με νέα βάρη τους γονείς. Να διεκδικήσουν γενναία χρηματοδότηση των σχολείων, ενιαία , δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
• καλεί ακόμα τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές να συγκρουστούν συνολικά με την πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, που με όχημα τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ » φορτώνουν την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων στις πλάτες των Δήμων και των εργαζομένων.
Να εγκαταλείψουν , να αποδυναμώσουν κόμματα , συνδικαλιστικές και Δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική.
Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ , τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το Μέτωπο Αγώνα
Σπουδαστών (ΜΑΣ) , για να δυναμώσει το μπλοκ των δυνάμεων
που λέει
ΟΧΙ στην υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης
ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς

Και διεκδικεί
ΕΝΙΑΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ