Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

07/06/12

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ.

Απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην συνέντευξη τύπου για το συγκεκριμένο γεγονός

Επιτρέψατέ μου να καταγγείλω εκ μέρους βεβαίως του Κόμματος την γνωστή πια τραμπούκικη επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Η απάντηση στην «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να είναι ούτε οδόντας αντί οδόντος ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού. Την απάντηση καταρχήν πρέπει να τη δώσει στις εκλογές ο λαός. Δεν χρεώνουμε βεβαίως αυτούς που ψήφισαν την «Χρυσή Αυγή» με τις ενέργειες και τους προσανατολισμούς του κόμματος αυτού. Ωστόσο πρέπει να το συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το όπλο της ψήφου και να οδηγήσουν στο εκλογικό περιθώριο την «Χρυσή Αυγή», γιατί αυτό της αξίζει.

Πάνω απ' όλα όμως, τέτοια ναζιστικά μορφώματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα καλά οργανωμένο και βαθύτατα πολιτικοποιημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Λέμε βαθύτατα πολιτικοποιημένο γιατί άλλες είναι οι απαιτήσεις για τον προσανατολισμό του κινήματος σε συνθήκες κρίσης από μια οποιαδήποτε προηγούμενη συνηθισμένη περίοδο που έχουμε ζήσει.

Υπενθυμίζουμε και ένα άλλο πράγμα: Η «Χρυσή Αυγή» είναι πάντα διαθέσιμη στις υπηρεσίες της εργοδοσίας ή του εργοδοτικού συνδικαλισμού και έχει ζητήσει αρκετές φορές να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες προκειμένου να σπάσει την απεργίες, με τραμπουκισμό και να οδηγήσει με όπλο το φόβο και το ξύλο τους εργάτες να εγκαταλείψουν τέτοιες μορφές πάλης.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούν ξανά οι εργαζόμενοι γιατί το ΚΚΕ περιέβαλλε με σκεπτικισμό και αμφισβήτηση διάφορα κινήματα τα οποία εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα οποία ανεξάρτητα από τα συνθήματα που είχαν, ήταν κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμο. Σε αυτά τα κινήματα, χωρίς βεβαίως να φταίνε αυτοί που προσήλθαν, η «Χρυσή Αυγή» ήταν μια από τις δυνάμεις που έδρασε συστηματικά και προσπάθησε να υποκαταστήσει αυθόρμητα ή γνήσια λαϊκά αιτήματα με τα γνωστά συνθήματα «οι 300 στο Γουδή», «να καεί η βουλή» κλπ όπως ακριβώς τα έλεγαν. Και μάλιστα με το σύνθημα «έξω τα κόμματα», «έξω οι συνδικαλιστικές οργανώσεις». Σε αυτά τα κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμο, που μπορεί να έχουν ως ένα βαθμό και έναν αυθόρμητο χαρακτήρα, τέτοιες οργανώσεις προσφέρονται να δράσουν και μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικά επιζήμιο έργο και στην πολιτικοποίηση των εργατικών - λαϊκών μαζών, αλλά κυρίως με την προβοκάτσια και με την υπονομεύση μέχρι και την διάλυση οποιασδήποτε γνήσιας αυθόρμητης διαμαρτυρίας.

Ας ξανασκεφτούν κάποιοι που πολύ εύκολα κατηγορούν το ΚΚΕ όταν εκφράζει την αμφιβολία του για την αποτελεσματικότητα των κινημάτων χωρίς ονοματεπώνυμα.