Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ


« Η ΕΝΟΤΗΤΑ »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πολλοί αγρότες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται, ή τα παίρνουν ελλιπώς, με άμεσο τον κίνδυνο για τη ζωή τους.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» θεωρεί εγκληματική την πολιτική της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων που οδήγησαν το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας σε επικίνδυνο αδιέξοδο, τα Ταμεία στη φτώχεια , τον ΕΟΠΥΥ σε κατάρρευση .
Αυτές τις μέρες, χιλιάδες αγρότες, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν «μετρητοίς» στα φαρμακεία είτε δεν παίρνουν καθόλου τα φάρμακα που χρειάζονται ή τα παίρνουν λειψά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, ακόμα και για τη ζωή τους.

Και όσοι, με χίλια ζόρια κι αφάνταστες δυσκολίες, καταφέρουν να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά των φαρμάκων τους - κάποιες φορές, για να το πετύχουν χρειάζεται να στερηθούν και το καθημερινό τους καρβέλι - τους περιμένει ένας Γολγοθάς ταλαιπωρίας με τη γραφειοκρατία του ΕΟΠΥΥ, όπου θα πρέπει να πάνε τα χαρτιά της αγοράς για να πάρουν - όποτε - πίσω μέρος από τα χρήματα που κατέβαλαν.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, να υπερασπιστούν τη ζωή των ανθρώπων με κάθε μορφής παρέμβαση. Να απαιτήσουμε, ΤΩΡΑ, να χορηγούνται φάρμακα σε όλους όσους τα χρειάζονται.

Η κυβέρνηση, ΤΩΡΑ, να λύσει το πρόβλημα. Ν' αγωνιστούμε για φάρμακο κοινωνικό αγαθό, που θα εξασφαλίζεται σε κάθε άνθρωπο, που το έχει ανάγκη, ΔΩΡΕΑΝ».
Τρίτη /12/2012