Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Π.Α.ΣΥ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ



Η  Π.Α.ΣΥ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο χαράτσι φορολόγησης της γης και απαιτεί την απόσυρσή του!  

 
Ανακοίνωση

Σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ

Ø  που μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες,

Ø  την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1-1-2014 με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων,

Ø  τις εξευτελιστικές τιμές, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους,

Ø  τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων,

 θα οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα.

Ο πρώτος και βασικός στόχος όλων των παραπάνω αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το κατατεθέν νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

  • Φορολογεί με διάφορους συντελεστές την αγροτική και κτηνοτροφική γη που ξεκινάει από 1,5 ευρώ και μπορεί να φτάσει ως πάνω από 200 ευρώ το στρέμμα.
  • Φορολογεί τους φτωχούς αγρότες, τους μικροϊδιοκτήτες γης καθώς ως 130 στρέμματα ο συντελεστής φορολόγησης είναι 1,2 και με 130 - 500 στρέμματα μειώνεται στο 0,6 ενώ για τους μεγαλοαγρότες που έχουν άνω των 500 στρεμμάτων μειώνεται ακόμη περισσότερο με συντελεστή φορολόγησης 0,4.
  • Φορολογεί τη γη ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη για παραγωγή. Με αυτό τον τρόπο θα τον αναγκάσει να την πουλήσει για "ένα κομμάτι ψωμί" καθώς όχι μόνο δεν θα έχει εισόδημα αλλά θα πληρώνει και από πάνω για την ιδιοκτησία της.
  • Φορολογεί τις ίδιες καλλιέργειες με διαφορετικό συντελεστή ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται το χωράφι, λες και μια καλλιέργεια αποφέρει μεγαλύτερη παραγωγή και εισόδημα αν βρίσκεται κοντά ή μακριά από τη θάλασσα ή αγροτική ή επαρχιακή οδό.
  • Αυξάνει με το χαράτσι το κόστος παραγωγής και οδηγεί τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο χαράτσι φορολόγησης της γης και απαιτεί την απόσυρσή του!  Καμιά θυσία - κανένα χαράτσι των λαϊκών στρωμάτων για την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που την δημιούργησε!

Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία ως 120 τ.μ. Φορολόγηση των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων με 45%, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που έχουν.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς να αντισταθούν στο νέο χαράτσι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να οργανώσουν τον αγώνα τους για να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο. Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και μαζί με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων, την ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματιών και εμπόρων, το ΜΑΣ των σπουδαστών και την ΟΓΕ των γυναικών, σε μια λαϊκή κοινωνική συμμαχία, να παλέψουν για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια διαφορετική ανάπτυξη, προς όφελος του λαού, με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει».

1/10/2013