Το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία Εγνατία έθεσε στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης (18/3/15) οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δευτεραίος Σάββας, Δραμανίδου Νίκη, Πειχαμπέρης Πασχάλης και Τρέλλη Φανή.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους: «Μετά την κακοκαιρία του προηγούμενου μήνα υποχώρησε τμήμα του τοιχίου στη στροφή του Εγνατία. Συνέπεια αυτού είναι να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη και τελικά να διακοπεί η πρόσβαση στην παραλία. Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο Μάρτιο θα πρέπει να εξασφαλιστεί άμεσα από το Δήμο η απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία και μέσα από το Ξενοδοχείο Grecotel. Πρέπει να δοθεί ασφαλή λύση εγκαίρως γιατί οι δημότες ξεκινούν να χρησιμοποιούν την παραλία από τις αρχές Μαΐου.
Η απάντηση - δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι η Περιφέρεια πρόκειται να χρηματοδοτήσει το έργο στήριξης σε όλη τη στροφή του Εγνατία και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στην παραλία.
Καλούμε τους δημότες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να απαιτήσουν την ελεύθερη πρόσβαση, γιατί η παραλία αποτελεί για χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη και χωρίς αντίτιμο».