Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

KKE : Με ερώτηση του ΚΚΕ, η κραυγή αγωνίας των γιατρών του νοσοκομείου Διδυμοτείχου στη Βουλή



 
ΕΡΩΤΗΣΗ : Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου

 

  24/03/15
 
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Οι τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και προς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, η υποστελέχωση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του και σοβαρές δυσκολίες να ανταπεξέλθει καθημερινά στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, τα προβλήματα οξύνονται και η υποστελέχωση του, ως προς το ιατρικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα» επικουρικών, στρατιωτικών και αγροτικών γιατρών.
Επιπλέον, το ήδη κατά πολύ μειωμένο, κονδύλι για τις εφημερίες του Νοσοκομείου, μειώθηκε ακόμη περισσότερο για τις εφημερίες του 2015. Αναλυτικά, από περίπου 900.000 ευρώ, που ήταν το κονδύλι για το 2014, μειώθηκε στα 500.000 ευρώ για το 2015. Παρά το γεγονός ότι η μείωση αυτή δεν αφορά τα δύο Κέντρα Υγείας της περιοχής, καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την πλήρη εφημέρευση του Νοσοκομείου ακόμη και στις βασικές ειδικότητες.
Να σημειώσουμε ότι η αποπληρωμή των εφημεριών ήταν ελλιπής ήδη με το παλαιό κονδύλι και αριθμός εφημεριών γίνονταν από τους γιατρούς χωρίς να αποζημιώνονται.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που  προωθήθηκε και εφαρμόστηκε από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις στο χώρο της Υγείας. Πολιτικής που περικόπτει διαρκώς κρατικά κονδύλια, προκειμένου να στηριχθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Την καταβολή στο σύνολό τους, των δεδουλευμένων εφημεριών, των γιατρών του Νοσοκομείου.
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής ,  Ελένη Γερασιμίδου 
 
ΥΓ:   Την Πέμπτη  26 Μαρτίου και ώρα 11 30’  αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου   θα περιοδέψει στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και θα ενημερώσει γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό  για τη νέα  κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ