Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο 'ΖΟΥΡΑ'

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο του «Ζούρα» στην Αλεξανδρούπολη παρά το κλίμα τρομοκρατίας και τις συλλήψεις συνδικαλιστών, επισημαίνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Το Σάββατο 4 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο του «Ζούρα» στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης, με κυρίαρχα αιτήματα την ακύρωση 2 απολύσεων εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δράσης και τη μη καταβολή δεδουλευμένων πλέον των 6 μηνών στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.
Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία από τους εργαζόμενους, παρά τις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας, αλλά και η έμπρακτη αλληλεγγύη του σωματείου μας και πλήθους άλλων σωματείων και φορέων έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί από την εργοδοσία με ένα όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού.
Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του «η εργοδοσία, με την κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζει το βιομήχανο Ζούρα, προχώρησε ακόμα και σε αβάσιμες μηνύσεις σε συνδικαλιστές προκειμένου να σπάσει την απεργία, να επικρατήσει κυριολεκτικά τρόμος στους εργαζόμενους, ώστε ανενόχλητη να συνεχίσει τα αντεργατικά της σχέδια. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου της εργοδοσίας, συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου μας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Κλάδης Διονύσης, και ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κατσιμένης Κώστας, που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και το κύμα αλληλεγγύης από εργαζόμενους, σωματεία και φορείς συνέβαλλαν στο να αφεθούν ελεύθεροι μετά από λίγες ώρες, ενώ η απεργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού επέστρεψαν στο χώρο της κινητοποίησης οι διωκόμενοι συνδικαλιστές και περιφρουρημένα και συντεταγμένα αποχώρησαν αργά το βράδυ οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, έχοντας κάνει καθαρό ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι αντί να διώκεται ο βιομήχανος που στερεί το δικαίωμα στη δουλειά και οδηγεί σε εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων, αφήνοντάς τους απλήρωτους για πάνω από έξι μήνες, διώκονται συνδικαλιστές που διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους τα δικαιώματά τους.
Προειδοποιούμε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ατσαλωμένοι και από τη μεγάλη επιτυχία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο εργοστάσιο του "Ζούρα", συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Επόμενος σταθμός, η διαδικασία της εργατικής διαφοράς την Πέμπτη 9 Ιούνη, στην Επιθεώρηση Εργασίας Έβρου, για την ακύρωση των παράνομων απολύσεων. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε τη δράση μας, ένας για όλους και όλοι για έναν».