Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

OXI στις αντιδραστικές αλλαγές στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΔΑΠ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές  των Δήμων Αλεξανδρούπολης & Ορεστιάδας,  παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ .
Είναι δε απόλυτα δικαιολογημένοι  οι εργαζόμενοι που ανησυχούν για την συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών κοινωνικών δομών  και το εργασιακό τους μέλλον .
Από τη μια η νέα μείωση κατά 5% στη χρηματοδότηση,    που προστίθεται σε αντίστοιχη μείωση της περσινής χρονιάς και από την άλλη η αλλαγή που επέρχεται στο χαρακτήρα και τη μορφή του προγράμματος. Για πρώτη φορά η χρηματοδότηση (voucher), με ντιρεκτίβα της ΕΕ,  θα πηγαίνει στον ωφελούμενο και όχι στη δομή ( δημόσια ή ιδιωτική), όπως γινόταν μέχρι σήμερα και που ως διαδικασία διασφάλιζε να στηρίζονται κύρια οι δημόσιες – δημοτικές δομές.
Με τις αλλαγές αυτές η λειτουργία των δημοτικών σταθμών και των  ΚΔΑΠ  θα βρεθούν στον αέρα. Οι δε εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται στο πρόγραμμα και που οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν κάθε χρόνο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με  τον κίνδυνο και της απόλυσης.
Το γνωρίζουμε, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ήρθε για να αποδομήσει μακροπρόθεσμα τις κοινωνικές δομές για παιδί και οικογένεια, να ελαχιστοποιήσει τη χρηματοδότησή τους από το κράτος, να σηκώσει το βάρος μόνη της η οικογένεια. Δυστυχώς η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει το τελικό χτύπημα! Εφαρμόζει ότι δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις !
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούν τους εργαζόμενους και τους γονείς να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να καλυφτεί πλήρως και δωρεάν το δικαίωμα του παιδιού στη φροντίδα και την αγωγή».
Πιο συγκεκριμένα να απαιτήσουν:
§  Από την  κυβέρνηση  να πάρει πίσω τις απαράδεκτες εξαγγελίες ως προς την υλοποίηση του προγράμματος.
§  Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία και η χρηματοδότηση των βρεφικών παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ στους δήμους. Για να μπορέσουν ανοίξουν το Σεπτέμβρη και να καλύψουν τις διευρυμένες σήμερα ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, των παιδιών τους.
§  Να διασφαλίσει ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις του απασχολουμένου προσωπικού στις δομές και στο πρόγραμμα και να ξεκινήσει επιτέλους τη μονιμοποίηση τους .
§  Από την ΚΕΔΕ έστω και την τελευταία στιγμή να απορρίψει την αντιδραστική ανατροπή που φέρνει η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της για το συγκεκριμένο πρόγραμμα!
30/6/2016