Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει



Ανακοίνωση
Η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει
Θεωρούμε μεγάλη κοροϊδία  της Κυβέρνησης προς τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους   από την μια  να μας απευθύνει  προσκλήσεις για συμμετοχή σε συνέδρια «φιέστες» που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα και από την άλλη να  μας στέλνει «κλήσεις»  για νέα αγροτοδικεία.
 Στις 24 Νοέμβρη δικάζονται στην Ορεστιάδα δυο μέλη της Ομοσπονδίας   για την συμμετοχή τους στους αγώνες του 2017 και  στο νότιο Έβρο καλούνται 210 αγρότες  να περάσουν την  διαδικασία της προανάκρισης και  να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις κινητοποιήσεις του 2016.
Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε  ότι  οι αντιαγροτικές πολιτικές τους είναι αυτές που μας αναγκάζουν να αφήνουμε τα χωράφια μας και να βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα.  Από τη μια η νέα ΚΑΠ, η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ , ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, όπως ο ΕΜΦΙΑ, το νέο πράσινο τέλος στο νερό,  οι αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά, και από την άλλη η ακρίβεια στα εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας,   έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους  σε απόγνωση. Με την πολιτική τους θέλουν να μας διώξουν από τα χωράφια και τα χωριά μας,   για να παραδώσουμε το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της εμπορίας , της μεταποίησης  των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε λίγα μονοπώλια και νεοτσιφλικάδες.
Δηλώνουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει. Όπως δεν μας τρομοκράτησαν τα πράσινα και γαλάζια αγροτοδικεία, έτσι δεν πρόκειται   να μας γονατίσουν και τα αγροτοδικεία,  που φέρνουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης  για να μείνουμε στα χωράφια  και τα χωριά μας και θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα.   
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και  κτηνοτρόφους  να σταθούν στο πλευρό των  συναδέλφων μας που  διώκονται   και να απαντήσουν  στην νέα τρομοκρατία με νέους αγώνες . 
16/11/2017
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Γιάννης Μαργαριτίδης