Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Για την απεργία των καθαριστριών


Ανακοίνωση  
συμπαράστασης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων     19/11/2018
Με αφορμή την κήρυξη  48ωρης  πανελλαδικής απεργίας 19 και 20 Νοέμβρη  και στη συνέχεια 24ωρης την 28η Νοέμβρη των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων,  η Λαϊκή Συσπείρωση  του Δήμου Ορεστιάδας  εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση  στο δίκαιο αγώνα τους.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι γενικότερα ο κλάδος των εργαζομένων στην καθαριότητα , στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στον ιδιωτικό τομέα,  παντού,  είναι ένας κλάδος βαθιά εκμεταλλευόμενος. Οι εργαζόμενοι/ες   βιώνουν καθημερινά την ομηρία με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου , την εντατικοποίηση στη δουλειά,  την κακοπληρωμένη εργασία,  με ανύπαρκτα πολλές φορές τα  μέτρα προστασίας.    Αυτή η πολιτική συμφέρει την εργοδοσία,  που πάντα επιδιώκει να εξασφαλίσει τα κέρδη της τσακίζοντας κυριολεκτικά τους  μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Στα δίκαια αιτήματά τους,  για μόνιμη και σταθερή  εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου, για αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ,  για την τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας στη δουλειά τους, βρίσκουν πάντα  απέναντί τους «μπετόν αρμέ»  την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  
Η ΚΕΔΕ και η πλειοψηφία των Δημάρχων αποδέχονται αυτήν την πολιτική ,  την υλοποιούν και τα λόγια  «συμπάθειας»  που εισπράττουν οι εργαζόμενοι/ες  στην καθαριότητα  κατά καιρούς από τους Δημάρχους  είναι  σκέτη κοροϊδία. 
Μπροστά   σ’ αυτή την κατάσταση  οι καθαριστές και καθαρίστριες  ένα δρόμο έχουν  να τραβήξουν. Να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους και να δυναμώσουν  το διεκδικητικό τους αγώνα,  για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, για υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση με όλες τις δυνάμεις της θα είναι στο πλευρό τους.