Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Κοινοβουλευτική Παρέμβαση για τις ελλείψεις στα Ιατρεία στρατιωτικών μονάδων του Έβρου


Ερώτηση για τις ελλείψεις στα ιατρεία στρατιωτικών μονάδων του Έβρου
Ερώτηση για τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό στα ιατρεία στρατιωτικών μονάδων του Έβρου κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης ΠαφίληςΓιάννης ΔελήςΛιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.
Αναλυτικά αναφέρουν:
«Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες φαντάρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στα στρατόπεδα της περιοχής του Έβρου.
Πιο συγκεκριμένα στα στρατόπεδα στην Καβησό Φερρών με αφορμή την άφιξη νεοσυλλέκτων και στο Πέπλο υπήρξε αδυναμία να αντιμετωπιστούν περιστατικά με προβλήματα υγείας στους φαντάρους. Μάλιστα στο Πέπλο όχι μόνο δεν υπήρχε ιατρός, αλλά στο στρατόπεδο δεν υπήρχε ούτε καν θερμόμετρο. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξυμένο και τελικά έγινε επιλογή για τη μεταφορά των ασθενών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με κριτήριο ποιος είχε πιο υψηλό πυρετό.
Ακόμη αναδείχτηκε και το πρόβλημα της μη ύπαρξης ιατρού το Σαββατοκύριακο στο Σταθμό Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) στην Καβησό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε στρατόπεδο με πάνω από 200 νεοσύλλεκτους και αρκετές εκατοντάδες στρατευσίμων και μονίμων στελεχών.
Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο αν θυμηθούμε τις πρόσφατες καταγγελίες για φάρμακα όπου είχε λήξει το όριο χρήσης τους, την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου με ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών, καθώς και τον πρόσφατο θάνατο ΕΠΟΠ Λοχία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενώ δίνει για ΝΑΤΟικές δαπάνες τεράστια ποσά, ταυτόχρονα συρρικνώνει διαρκώς τις κοινωνικές δαπάνες που προορίζονται για την Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Το ΚΚΕ απαιτεί τώρα να στελεχωθούν με ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό και επαρκή εξοπλισμό τα ιατρεία των μονάδων. Να γίνεται πλήρης και έγκαιρος εμβολιασμός των οπλιτών. Να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγιεινή στις μονάδες. Στις οικογένειες των οπλιτών και τα προστατευόμενα μέλη τους να εξασφαλίζεται πλήρης και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική, οδοντιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, υγειονομικό υλικό, χωρίς συμμετοχή στις πληρωμές, χωρίς πλαφόν και περικοπές.
Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση ενίσχυση της περιοχής του Έβρου με τη στελέχωση των μονάδων και των στρατιωτικών νοσοκομείων με κατάλληλο ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, καθώς και τον επαρκή εξοπλισμό των ιατρείων των μονάδων;».
30/11/2018