Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Σε απαράδεκτη κατάσταση οι δρόμοι στο Βόρειο Έβρο




Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές 2019
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες

Ανακοίνωση καταγγελία   
Με ευθύνη των κυβερνήσεων,  των Περιφερειακών  και Δημοτικών αρχών
σε άθλια κατάσταση το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο  στο βόρειο Έβρο
Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και των Περιφερειακών και Δημοτικών παρατάξεων που ήταν στο τιμόνι της Περιφέρειας και των Δήμων του  βορείου Έβρου,   το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής μας είναι σε κακή κατάσταση. Παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και σε πολλά σημεία  είναι άκρως επικίνδυνο. 
Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας που έχει την ευθύνη της συντήρησης  780 χιλιομέτρων στο βόρειο Έβρο, από τη Μάντρα μέχρι και το Ορμένιο,  βρίσκεται υπό διάλυση. Στο εργοτάξιο του Σοφικού  έχουν απομείνει 3 χειριστές και 3 εργάτες που φυσικά αδυνατούν να κρατήσουν σε μια  υποφερτή κατάσταση  τους δρόμους στον κεντρικό και βόρειο Έβρο. Η τελευταία πρόσληψη εργαζομένου σ’ αυτήν την υπηρεσία έγινε  πριν από 23 χρόνια.
Η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  γίνεται  από όλες τις κυβερνήσεις με το σταγονόμετρο. Ο προϋπολογισμός του 2018 πρόβλεπε το ποσό των 850.000 για την συντήρηση των δρόμων  σε ολόκληρη την Περιφέρεια!!!  και το 2019 το ποσό  μειώνεται  στα 570.000 ευρώ. Την ίδια ώρα που τα κονδύλια για την συντήρηση των δρόμων κυριολεκτικά εξανεμίζονται η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δαπανήσει το αστρονομικό ποσό των 10 δις για την «σιδηροδρομική Εγνατία» που θα συνδέει την  Ηγουμενίτσα με το Ορμένιο  και στη συνέχεια με τα λιμάνια του Μπουργκάς , της Βάρνας, του Ρούσε και τις «αγορές» της ανατολικής Ευρώπης,  γιατί αυτό το έργο είναι απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων.
Στην ίδια άθλια κατάσταση είναι  και οι δημοτικοί δρόμοι που την ευθύνη της συντήρησής τους  έχουν οι Δήμοι.  Με τεχνικά προγράμματα των 700 χιλιάδων ευρώ  είναι αδύνατο να  συντηρηθούν οι δρόμοι μέσα στις πόλεις και τα χωριά.
Οι ευθύνες λοιπόν όλων των κυβερνήσεων,  αλλά και των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που αδιαμαρτύρητα αποδέχονται αυτές τις πολιτικές,  είναι τεράστιες.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας καλεί τους κατοίκους του  βορείου Έβρου να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.  Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουμε πόλεμο με αυτές τις πολιτικές που σχεδιάζονται  στην ΕΕ και υλοποιούνται με ευλάβεια από όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως  χρώματος. 
Αποφασιστικά να κάνουν το βήμα και να καταψηφίσουν  τις Περιφερειακές και Δημοτικές παρατάξεις  αυτών των κομμάτων ,  να ενισχύσουν παντού σε Περιφέρεια και Δήμους τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης,  για να συνεχίσουμε  από καλύτερες θέσεις τον αγώνα  για ένα σύγχρονο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο σε όλο το νομό.  Οι εργαζόμενοι της χώρας μας που θα βρίσκονται και μετά τις εκλογές αντιμέτωποι με τους νόμους και τις ντιρεκτίβες των τριών μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου,  έχουν ανάκη από Περιφέρειες και Δήμους που θα είναι πραγματικά στο πλευρό των εργαζομένων κάστρα αντίστασης και αγώνα στις αντιλαϊκές πολιτικές τους.
 Χρειαζόμαστε δημάρχους και περιφερειάρχες αγωνιστές, που θα διεκδικήσουν, δεν θα συμβιβαστούν με τα ψίχουλα, θα έχουν ως προτεραιότητα, τον εργάτη, τον αγρότη αυτούς δηλαδή που πλήττονται πραγματικά.
27/3/2019