Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΑπαιτεί εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Το πάγιο αίτημά της για εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών επαναφέρει εκ νέου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), με αφορμή και την εκλογή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού. Απαιτεί παράλληλα πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους εκλεγμένους αναπληρωτές στα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ εκλέχτηκαν, για τη διετία 2019-2021, αναπληρωτές συνάδελφοι. Στο ΔΣ της ΟΛΜΕ εκλέχτηκε από την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" ο Αντρέας Καργόπουλος, χημικός, αναπληρωτής για πάνω από 10 χρόνια! Διεκδικούμε οι δύο εκλεγμένοι συνάδελφοι, καθώς και όλοι οι αναπληρωτές που εκλέγονται σε οποιοδήποτε όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως και οι μόνιμοι.
Ταυτόχρονα με την αταλάντευτη πάλη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλουςδιεκδικούμε για τους συναδέλφους αναπληρωτές ίσα δικαιώματα με τους μονίμους (π.χ. 12μηνη Συλλογική Σύμβαση, εξίσωση όλων των τύπων αδειών, μέτρα στήριξής τους για να έχουν ένα ανθρώπινο επίπεδο επιβίωσης κ.ά.). Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε οι αναπληρωτές να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή να τους εξασφαλίζεται όχι μόνο το δικαίωμα εκλογής, αλλά και η δυνατότητα δράσης ως εκλεγμένοι στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ. Γι’ αυτό πριν χρόνια με αποφάσεις ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ επιβάλαμε την ντε φάκτο ισότιμη αναγνώριση των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως αντιπρόσωποι στα συνέδρια των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, την περίοδο δηλαδή που σε άλλες Ομοσπονδίες αποκλείονταν!
Για να εξασφαλιστεί αυτή η ισοτιμία στη συνδικαλιστική δράση στους αναπληρωτές, πρέπει όποιοι αναπληρωτές εκλέγονται στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να μη χάνουν ούτε μια ημέρα προϋπηρεσίας. Σήμερα, με βάση τον τρόπο που καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας για τους αναπληρωτές δεν προσμετράτε ως προϋπηρεσία για την ένταξή τους στους πίνακες. Όσο παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση, αποτελεί τιμωρία για τον συνδικαλισμένο αναπληρωτή/τρια και τελικά παρακώλυση της συνδικαλιστικής του δράσης!
Διεκδικούμε εδώ και τώρα πλήρη και ισότιμα με τους μόνιμους συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Απαιτούμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση των αναπληρωτών συναδέλφων στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Καλούμε τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν σαφή θέση και να απαιτήσουν την άμεση λύση του προβλήματος».
10/7/2019