Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Νέα διόδια στο Αρδάνιο και πλευρικά στη ΜέστηΑνακοίνωση
Για την κατασκευή διοδίων στο Αρδάνιο  και πλευρικών διοδίων στη Μέστη.
Νέο χαράτσωμα  στους Εβρίτες . Πρόσθετα εμπόδια στην απομόνωση  του Έβρου.

Η Τ.Ε  Έβρου του ΚΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατασκευή διοδίων στο  Αρδάνιο  και  πλευρικών διοδίων στη Μέστη.   Η έναρξη των εργασιών λίγες μέρες πριν  τις εκλογές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχισή τους από τη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ  επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια ,  είτε με τη μια  κυβέρνηση, είτε με την άλλη. Με στόχο πάντα την παράδοση των οδικών αξόνων στους  επιχειρηματικούς ομίλους για  την εξασφάλιση της κερδοφορίας  τους , αδειάζοντας τις τσέπες του λαού.
Οι σταθμοί διοδίων είναι μέρος της φοροληστείας,  που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των ομίλων που εκμεταλλεύονται τους οδικούς άξονες.
Αποτελεί πρόκληση για το  λαό  του Έβρου,  που δοκιμάζεται από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανεργία, τη φτώχεια,  την απλήρωτη δουλειά , τη φοροληστεία , που πλήρωσε την κατασκευή των δρόμων ,  και συνεχίζει  να ματώνει πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας   και τους  φόρους στα καύσιμα ,  να του φορτώνουν  και νέα διόδια . 
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής Διοίκησης  και των Δημοτικών Αρχών του Έβρου. Η σιωπή τους είναι κυριολεκτικά εκκωφαντική.  
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση είναι επιτακτική η ανάγκη να οργανωθεί και να δυναμώσει η πάλη  για να σταματήσουμε την κατασκευή  νέων διοδίων. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν και πρέπει να πρωτοστατήσουν όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής μας. Να μην επιτρέψουν να ξεγελαστούν από διάφορους τοπικούς παράγοντες  που αντιτίθενται στα διόδια με τη σημερινή τους μορφή , αλλά υπερθεματίζουν για την ανάγκη έναρξης λειτουργίας αναλογικών διοδίων  ή ζητάνε να γίνουν σταθμοί διοδίων σε άλλες περιοχές!!!
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους, όλο το λαό του Έβρου να διεκδικήσουν:
ü Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων στο Αρδάνιο, καθώς και των πλευρικών διοδίων στη Μέστη.
ü Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
ü Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός μας.  Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός.                                                             
16/7/2019