Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό πρόβλημα και τις θέσεις του Κόμματος (ΦΩΤΟ)

«Κανενός όνειρο ζωής δεν είναι να ζήσει σε μία Μόρια», ανέφερε εχθές, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Ορεστιάδα η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, με θέμα το «Προσφυγικό - Μεταναστευτικό πρόβλημα», ο γραμματέας Αν. Μακεδονίας - Θράκης του κόμματος, περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Παπατολίδης.
«Η βαρβαρότητα των πολέμων και της φτώχειας, που επιλέγεται και επιβάλλεται από την ολιγαρχία του πλούτου, είναι αυτά που γεννούν το πρόβλημα του προσφυγικού», τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του και πρόσθεσε πως «η λύση βρίσκεται στην αντιμετώπιση της αιτίας που οδηγεί τόσους ανθρώπους στη φυγή από τον τόπο τους». Αναφερόμενος στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, το οποίο επισκέφθηκε εχθές το πρωί ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, κάλεσε την κυβέρνηση να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη στελέχωση της δομής, ειδικά σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη και τη μέριμνα για τον μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων που βρίσκονται στο Κέντρο. «Παρότι οι συνθήκες στο ΚΥΤ του Φυλακίου δεν είναι τραγικές, δεν πρέπει να παραμένουν εκεί έως και έξι μήνες οι ασυνόδευτοι, η θέση των οποίων είναι σε άλλου τύπου δομές», σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Παπατολίδης.
Επανέλαβε επίσης τις θέσεις του Κόμματος για άμεσο κλείσιμο όλων των hotspots που λειτουργούν στα νησιά του Αιγαίου, για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα και για την απλοποίηση των διαδικασιών που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στη χώρα επιλογής τους.
1 / 6