Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ

Πέμπτη 07/11/2019 - 10:16
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Νοέμβρη ενάντια στην παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην πόλη

Το «USΝS Carson City» στο λιμάνι της ΑλεξανδρούποληςΤο «USΝS Carson City» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Σε κινητοποίηση - διαμαρτυρία την Παρασκευή 8 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο, ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού στρατού στην Αλεξανδρούπολη καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της περιοχής η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης.
«Η άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ "USΝS Carson City" στο λιμάνι της πόλης να σημάνει ξεσηκωμό. Η εγκατάσταση της στρατιωτικής βάσης, όπως προβλέπει και το "Σύμφωνο Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων και σε αυριανό στόχο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Ειρήνης.
«Η κυβέρνηση ΝΔ όπως και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου, εργάζεται συστηματικά ώστε να αμβλυνθούν τα αντιαμερικανικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Γνωρίζουν ότι τα σύννεφα του πολέμου δεν φεύγουν με "φιλικούς" αθλητικούς αγώνες, η αγωνία κάθε προοδευτικού ανθρώπου δεν κατευνάζει με διαφημίσεις από τα θετικά όπως λένε ανταλλάγματα. Η "καριέρα" και τα "ματωμένα" βιογραφικά δεν ταιριάζουν σε κανέναν νέο επιστήμονα, που πρέπει να θέσει τις γνώσεις του στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας και τη φωνή του στην ανάπτυξη της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης» προσθέτει.
Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία «να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Το σύνθημα "Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις - καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις" πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, από περισσότερα συνδικάτα και μαζικούς φορείς».
Καλεί όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους «να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στα σχέδια που μετατρέπουν την πόλη μας σε ορμητήριο θανάτου!
  • Όχι στην εγκατάσταση βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας".
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στο συριακό λαό.
  • Συλλογή υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας"».