Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΕΠΕΙΓΟΝ - Πάρτε μέτρα για τους παραγωγούς Λαϊκών αγορών



Δελτίο τύπου
ΕΠΕΙΓΟΝ : Σε απόγνωση οι παραγωγοί λαϊκών αγορών του Έβρου . Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.
Σε απόγνωση κυριολεκτικά βρίσκονται οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών του Έβρου , που λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, της μη λειτουργίας των λαϊκών αγορών κτλ, απειλούνται με καταστροφή.
Στις εκκλήσεις τους για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος η κυβέρνηση της Ν.Δ σφυρίζει αδιάφορα . Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη επέλεξε να ακούσει φιλικές προς αυτόν φωνές, αποκλείοντας από την συζήτηση τους εκπροσώπους των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας.
Την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει με δισεκατομμύρια (κονδύλια ΕΣΠΑ, φθηνά δάνεια, επιδότηση θέσεων εργασίας κλπ.) χονδρέμπορους τροφίμων, βιομήχανους, εκκοκκιστές, ζυθοποιούς , βιομήχανους παγωτού, ποτοβιομήχανους , καναλάρχες κτλ, για τους αγρότες έχει μόνο αόριστες υποσχέσεις και τίποτα άλλο.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα των παραγωγών των λαϊκών αγορών για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και καλεί την κυβέρνηση άμεσα να εξαγγείλει σε συγκεκριμένα μέτρα για
§ Να εξασφαλιστεί άμεσα η λειτουργία των λαϊκών αγορών που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στον εφοδιασμό των λαϊκών νοικοκυριών με τα απαραίτητα για τη διατροφή, σε συνδυασμό με την τήρηση των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια υγεία.
§ Να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός για όλους στις λαϊκές αγορές, με τα αναγκαία υλικά προφύλαξης (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
§ Να εξασφαλιστεί η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα θα πληγούν.
§ Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια καθώς και είδη πρώτης ανάγκης όπως αφορολόγητο πετρέλαιο.
§ Να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ για τις ζημιές προηγούμενων ετών.
§ Να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές εισφορές και για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
§ Να δοθεί άμεσα το έκτακτο επίδομα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους παραγωγούς.
25/4/2020