Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου

Σχόλιο- απάντηση του ΚΚΕ στην πρόταση της Ν.Ε Έβρου του ΠΑΣΟΚ
σχετικά με τον «Καλλικράτη » και το νέο αριθμό Δήμων στο νομό μας

Η πρόσφατη πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ για τον αριθμό των Δήμων που πρέπει να έχει ο νομός μας στα πλαίσια της νέας διοικητικής δομής είναι εκ του πονηρού, είναι παγίδα αποπροσανατολισμού . Στην πραγματικότητα θέλει να στρέψει τη συζήτηση στο χωροταξικό, για να κρύψει από τους εργαζόμενους το αντιδραστικό περιεχόμενο του «Καλλικράτη»
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους αιρετούς, να μην εγκλωβιστούν σε μια συζήτηση για τον αριθμών των νέων Δήμων ,για το πώς τα νέα σχήματα θα είναι δήθεν πιο λειτουργικά, για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις έδρες των Δήμων και άλλα σχετικά, γιατί κάτι τέτοιο είναι επιζήμιο και συσκοτίζει τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση . Κανένας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού.

Με το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» η κυβέρνηση επιδιώκει

• Να προσαρμόσει το θεσμό της Τ.Α στις επιταγές της Ε.Ε, έτσι ώστε πιο αποτελεσματικά και χωρίς παρεκκλίσεις να εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της.
• Να δημιουργήσει μεγαλύτερα σχήματα στους Ο.Τ.Α, για να διευκολυνθεί η διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων στην Τ.Α και η αξιοποίηση χρυσοφόρων δράσεών της.
• Τη δημιουργία μεγάλων σχημάτων στους Ο.Τ.Α για να διευκολυνθεί η μεταφορά ευθυνών από την κεντρική εξουσία στις πλάτες των νέων Δήμων


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους
 Να πουν ΟΧΙ στο νέο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης»
 Να εντείνουν τον αγώνα για ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο χαρακτήρα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς Υγείας – Παιδείας- Πρόνοιας
 Να αντισταθούν στη μεταφορά κεντρικών κυβερνητικών αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ , γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους τους στις πλάτες του λαού.
 Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία και κάθε έμμεση φορολογία.
 Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 Να διεκδικήσουν σχεδιασμό και υλοποίηση σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ και ΤΟΠΙΚΟ επίπεδο, υποδομών- και μηχανισμών προστασίας από πλημμύρες – πυρκαγιές – σεισμούς – και άλλες καταστροφές.
 Να διεκδικηθεί δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους ΟΤΑ και επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων πόρων που παράνομα παρακράτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.