Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΚΕ - Ξεπούλησαν και το Ζεόλιθο των Πετρωτών Τριγώνου

KKE
Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

Σκάνδαλο
Ξεπούλησαν στο κεφάλαιο
και τα κοιτάσματα Ζεόλιθου της περιοχής του Τριγώνου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της πολιτικής της να στηρίξει με κάθε θυσία την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ιδίως στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, την Παρασκευή 20 Μάη στα Δίκαια, με χειροκροτητές Βουλευτές , Δημάρχους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, υπέγραψε και παρέδωσε στον επιχειρηματικό όμιλο της “GEOVET” για εκμετάλλευση , τα πολύ μεγάλης αξίας κοιτάσματα Ζεόλιθου της περιοχής Πετρωτών Τριγώνου.
Από τη σύμβαση αυτή, που παραδίδει την εξόρυξη και εκμετάλλευση του ζεόλιθου της περιοχής μας σε ιδιωτικά κυκλώματα και που σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις είναι πολύ μεγάλης καθαρότητας, πράγμα που τον καθιστά μοναδικό και ασυναγώνιστο στην ελληνική και την διεθνή αγορά, κερδισμένη είναι η εταιρεία που θα αποκομίσει τεράστια υπερκέρδη. Τα ανταλλάγματα που προσφέρουν στο Δήμο και στο κράτος για να «χρυσώσουν το χάπι» είναι πραγματικά μια κοροϊδία.

Η θέση του ΚΚΕ
«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται - δωρίζεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος, σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου ».
Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά, με δικαιώματα.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας
 Να καταδικάσουν την παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας «έναντι πινακίου φακής» στους επιχειρηματικούς ομίλους .
 Να διεκδικήσουν ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που σημαίνει πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας που υπηρετεί την πλουτοκρατία.
 Να συμπορευτούν σήμερα με το ΚΚΕ για την συγκρότηση μια ΣΥΜΑΧΙΑΣ που θα βάλει στόχο τη Λαϊκή εξουσία στην οποία ο πλούτος θα περάσει στα χέρια του λαού.
22 Μάη 2011