Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΑΜΕ - Άνεργοι εκπαιδευτικοί βαφτίζονται 'εθελοντές " και προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με «φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους «φορείς» στους Δήμους. Οι «φορείς» αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και άλλοι (π.χ. στη Λάρισα συμμετέχει το τοπικό ΙΝΕ της ΓΣΕΕ!).
Οι άνεργοι βαφτίζονται «εθελοντές» και θα απασχολούνται για πέντε(5) μήνες σε «κοινωφελείς εργασίες». Θα αμείβονται 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.
Αυτό το πρόγραμμα αξιοποιεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας (στηρίχτηκε από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!!!
 Να πώς εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση.
 Να πώς μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις, στις ΜΚΟ.
 Να πώς οικοδομείται το «νέο σχολείο» της αγοράς (ν. 3848/2010).
 Να πώς εμπλέκονται άμεσα οι Δήμοι στη λειτουργία του σχολείου, στις προσλήψεις, στο τι διδάσκονται τα παιδιά.

Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς, για τη διαφοροποίηση του αναλυτικού προγράμματος από Δήμο σε Δήμο. Να πώς αξιοποιείται ο περιβόητος «εθελοντισμός». Το ΠΑΜΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει γι’ αυτές τις εξελίξεις.
17/7/2011