Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΌ 6,7% ΕΩΣ 18%



Γραμματεία Β. Έβρου




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ



Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατά πλειοψηφία αποφάσισαν την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης για το εμπόριο με μείωση μισθών από 6,7% έως 18%.
Από την 1η Αυγούστου ισχύει η νέα επαίσχυντη κλαδική Συλλογική Σύμβαση στο εμπόριο που υπέγραψαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και που δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να μειώσουν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων από 6,7% έως και 18%.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκειμένου να «κλείσει» τη νέα αισχρή συμφωνία έκανε μαζί με την εργοδοσία σημαία την τρομοκρατία ότι θα κλείσουν μαγαζιά, θα γίνουν απολύσεις, θα αυξηθεί η ανεργία. Αναπαρήγαγε την ψευτιά ότι οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων ευθύνονται για την κρίση. Ψεύδονται όταν επικαλούνται το επιχείρημα ότι με την μείωση των μισθών συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων που είναι ενταγμένα στη δύναμη της.

Από τους πρωταγωνιστές της επαίσχυντης αυτής νέας κλαδικής Σύμβασης που καταδικάζει 800.000 εργαζόμενους σε μισθούς πείνας ο επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τακτικός επισκέπτης της Ορεστιάδας «μέντορας» της πλειοψηφίας του τοπικού σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων.

Το ΠΑΜΕ αρνήθηκε να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση που μειώνει τους μισθούς, κατέθεσε την εξής πρόταση και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό να τους αποδυναμώσουν παντού.

Ο αγώνας συνεχίζεται .

Διεκδικούμε:
1. Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
2. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του 4024 του 2011.
3. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών.
4. Πλήρη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων σε ΟΜΕΔ με παράλληλη κατάργηση όλων των περιοριστικών όρων στη λειτουργία του που τέθηκαν από το νόμο 3899 του 2010.
5. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε με το νόμο 3899 του 2010 υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
6. Κατάργηση των προεδρικών διαταγμάτων του 2010 που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.
7. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
8. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

1/8/2012