Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τρομοκρατική εμπρηστική επίθεση στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»



Τρομοκρατική εμπρηστική επίθεση στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Οι γείτονες με άμεση παρέμβαση έσβησαν τη φωτιά προστατεύοντας το Επιμορφωτικό Κέντρο Εμπρηστική επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό πραγματοποίησαν άγνωστοι, τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, στο Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» στο Χαλάνδρι, η οποία προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ξέσπασε φωτιά την οποία κατάσβεσαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, συμβάλλοντας ώστε να μην πάθει ζημιά και να προστατευτεί το Επιμορφωτικό Κέντρο. Στο χώρο κατέφθασαν στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική, τους οποίους κάλεσαν οι κάτοικοι ενώ ενημέρωσαν επίσης μέλη και στελέχη του Κόμματος. Στο χώρο λίγα λεπτά αμέσως μετά την εμπρηστική επίθεση βρέθηκαν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Λούλα Καρατζά, στέλεχος του Κόμματος και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Χαλάνδρι.

Ήταν περίπου 4.45 το πρωί όταν κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν έντρομοι από τέσσερις απανωτές εκρήξεις. Αμέσως πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και είδαν το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και το ισόγειο του Επιμορφωτικού Κέντρου τυλιγμένα στις φλόγες. Αφού ειδοποίησαν αστυνομία και Πυροσβεστική έσπευσαν και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά χωρίς ευτυχώς να προκληθούν επιπλέον σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο και στο ιστορικό αρχείο που διατηρείται εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ελάχιστα λεπτά πριν το συμβάν δύο άτομα βρίσκονταν έξω από το Επιμορφωτικό Κέντρο. Όταν μετά από λίγο άκουσε τις απανωτές εκρήξεις, τα δύο άτομα είχαν φύγει ενώ είχε πλέον ξεσπάσει η φωτιά.

Η αστυνομία συγκέντρωσε τα υπολείμματα από τους τέσσερις εμπρηστικούς μηχανισμούς και μετέφερε κομμάτια τους για εξέταση στα εργαστήρια για περαιτέρω αναλύσεις ενώ συγκέντρωσε και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο προς διερεύνηση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ
«Καταγγέλλουμε στο λαό ότι στο Χαλάνδρι επιχειρήθηκε τη νύχτα εμπρησμός του Επιμορφωτικού Κέντρου, Βιβλιοθήκη - Αρχείο "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ", το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης.

Ο εμπρησμός επιχειρήθηκε με εμπρηστικό μηχανισμό που οι δράστες πέταξαν στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου, με προφανή στόχο το χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του Αρχείου του ΚΚΕ. Η ανάφλεξη ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το Κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες.

Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. Αυτή η αντιλαϊκή - αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική.

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν».

1-9-2012