Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Συνεχίζονται τα εκφυλιστικά φαινόμενα στην 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ


 

Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της 82ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, χωρίς να αρχίσει καν η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ), σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπλοκάρουν τις διαδικασίες και να μην παρθεί καμία απόφαση, αποχώρησαν από την αίθουσα. Μετά την αποχώρηση από τη μεριά των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ», επανήλθε το θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας των πεπραγμένων, μια διαδικασία χρονοβόρα, που συνέβαλλε παραπέρα στη συνέχιση των εκφυλιστικών φαινομένων.

Η Γ.Σ. συνεχίστηκε καθώς υπήρχε απαρτία, στην οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Επαληθεύονται οι υποψίες του ΠΑΜΕ, από την πρωινή ακόμη συνεδρίαση, ότι η ΠΑΣΚ, συνεπικουρούμενη από την ΔΑΚΕ, επιχειρούν να τορπιλίσουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου προβάλλοντας διαδικαστικούς εκβιασμούς. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν θέλουν να παρθεί καμία απόφαση. Καλούμε έστω την ύστατη στιγμή να προχωρήσουν οι εργασίες της Συνέλευσης, με τη συνέχιση της ψηφοφορίας επί των πεπραγμένων.

Σε διαφορετική περίπτωση ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, αναλαμβάνουν τις βαριές ευθύνες για τον εκφυλισμό της συνέλευσης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση επί των μεγάλων