Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Καταδικάζουμε το όργιο αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης Ερντογάν


 

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ                                          Αλεξανδρούπολη 6/6/2013

 

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης:

Για τα γεγονότα στην Τουρκία

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αν. Μακ. –Θράκης, 5/6/2013, ζήτησε να συζητηθούν τα γεγονότα στην Τουρκία και να εκδοθεί ψήφισμα  καταδίκης της κρατικής τρομοκρατίας  και να εκφραστεί η συμπαράσταση στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη και τον λαό της Τουρκίας.

Οι περιφερειακές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ  απέρριψαν την πρόταση με το αιτιολογικό «ότι δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά τρίτης χώρας»!!!!

Η εσωτερική λογική τους,  του «νόμος και τάξη» εκφράζεται από τις συγκεκριμένες παρατάξεις και σε διεθνή ζητήματα. Είναι προφανές ότι η αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους λαούς δεν μπορεί να εκφραστεί από δυνάμεις που με τον ένα  ή  άλλο τρόπο έχουν στηρίξει εγκληματικές ενέργειες των διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων σε βάρος των λαών. Να θυμίσουμε την Γιουγκοσλαβία, την Λιβύη και πρόσφατα την Συρία. Να θυμίσουμε ότι η χώρα συμμετέχει σε πολλά εκστραττευτικά Νατοϊκά  σώματα ανά την υφήλιο, που εκτός των άλλων στοιχίζουν και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις επιτίθεται με δολοφονική αγριότητα ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και σε άλλες 12 πόλεις της Τουρκίας.

Ο απολογισμός της κρατικής βίας είναι τραγικός. Πληροφορίες (καθώς οι τουρκικές αρχές αρνούνται να δώσουν στοιχεία) κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες. 1.500 μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Σε πάνω από 100 ανέρχονται οι σοβαρά τραυματισμένοι, 5 διαδηλωτές έχουν τυφλωθεί από τα χημικά.

Το βράδυ της Κυριακής 2/6/2013, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ναζίμ Χικμέτ", τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και προχώρησαν  σε μαζικές συλλήψεις.

ΤΟ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης καταδικάζει αποφασιστικά την εγκληματική στάση της τουρκικής κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές. Εκφράζει την αλληλεγγύη του  στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας. Οι λαϊκές ελευθερίες, το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν, να αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και να αγωνίζονται για την ανατροπή τους, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Οι υποκριτικές δηλώσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ για δήθεν "δυσανάλογη χρήση βίας μελών της τουρκικής αστυνομίας", μόνο σαν πρόκληση ηχούν για τον τουρκικό λαό.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η αστυνομική βία και καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές και το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν.

Να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι συλληφθέντες.

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των δολοφονικών επιθέσεων κατά των διαδηλωτών και οι ηθικοί αυτουργοί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ