Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

KKE - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις νέες " διαθεσιμότητες" στο δημόσιο


 
Στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης η λίστα με τους 9.820 υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα

 
Τις λίστες με τα ονόματα των 9.820 εργαζομένων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη, για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από το μνημόνιο αριθμός των 12.500, φέρονται να απέστειλαν σήμερα Τετάρτη όλα τα υπουργεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα ονόματα των υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Τα προσόντα των υπαλλήλων θα κριθούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια κάθε υπουργείου ούτως ώστε να επιλεγούν αυτοί που η κυβέρνηση θα κρίνει ως απαραίτητους και αυτοί που θα βρεθούν με το ένα πόδι στην ανεργία. Κάτι για το οποίο έχει προϊδεάσει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι «πιθανό» μέσα από την κινητικότητα κάποιοι να μην απορροφηθούν και θα οδηγηθούν στην έξοδο, δηλαδή θα απολυθούν.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι υπάλληλοι θα μοριοδοτηθούν θετικά και αρνητικά και η συνολική «βαθμολογία» που θα συλλεχθεί - από τα υπηρεσιακά συμβούλια που πιθανότατα θα στελεχώνονται από δύο γενικούς διευθυντές - θα κρίνει τη συνέχιση της εργασίας τους ή μη.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως θετική μοριοδότηση θα είναι τα πτυχία ή μεταπτυχιακά, η προϋπηρεσία, η συμμετοχή σε σεμινάρια, οι ξένες γλώσσες, η οικογενειακή κατάσταση, ο βαθμός του απολυτηρίου και η γνώση υπολογιστή (αναλόγως πάντα την πανεπιστημιακή, μέση ή 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η κατάθεση της λίστας με τις χιλιάδες "διαθεσιμότητες" των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια ακόμα μαύρη σελίδα της συγκυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, που θα έχει ως συνέχεια να φτάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο τις 15.000 μέχρι το 2014. Τα περί "εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού" και "εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης" αποτελούν πρόσχημα και δικαιολογία. Όλα τα μέτρα που παίρνονται αφορούν στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάσουν άλλο χρόνο, να γυρίσουν την πλάτη στους συνεχείς εκβιασμούς της κυβέρνησης "μέτρα ή χρεοκοπία", αλλά και στις αυταπάτες που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα της ΕΕ ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα εντός των τειχών του συστήματος, της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Ο μόνος δρόμος βρίσκεται στο κοινό μέτωπο και τον αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, για καμία απόλυση – διαθεσιμότητα, απόκρουση των μέτρων, ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής».