Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ  ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ούτε στιγμή δεν περιμένει η κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματος της για την πλήρη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Για ακόμα μια φορά μέσα στο καλοκαίρι ανοίγει τη πόρτα της ανεργίας για χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικούς μετά τις πρώτες διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ!

Το υπουργείο με νέο «non paper» προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προαναγγέλλει την κατάργηση του μαθήματος της τεχνολογίας και το πετσόκομμα των μαθημάτων της Μουσικής και των Εικαστικών στα γυμνάσια. Προωθείται επίσης και ο εξοστρακισμός των Πανελλαδικά εξεταζόμενων Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (Ελεύθερο Σχέδιο και Γραμμικό Σχέδιο) και από το Λύκειο, φορτώνοντας νέα βάρη στην λαϊκή οικογένεια. Νέες περικοπές ωρών προβλέπονται επίσης στο Γυμνάσιο για τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, της Βιολογίας, της Ιστορίας, της Γυμναστικής και της Οικιακής Οικονομίας.

Τα σχέδια τους δεν είναι καινούρια! Όλες οι αποφάσεις της ΕΕ των τελευταίων δεκαετιών μιλούν για ένα μικρό και ευέλικτο κράτος που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα. Αυτό το σχολείο τους εξυπηρετεί. Τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος για να επιβιώσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Με φτηνή και ελαστική εργασία! Με μαθητές αυριανούς δούλους του 21ου αιώνα! Για αυτό ακόμα και τα πετσοκομμένα και συρρικνωμένα μαθήματα πολιτισμού δεν έχουν θέση στο σχολείο της αγοράς και των χορηγών. Η ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων είναι εμπόδιο για τα επιχειρηματικά τους κέρδη !

Στόχος τους είναι η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας να οδηγηθεί στις μυλόπετρες του «Νέου Τεχνολογικού Λυκείου». Σχεδιάζουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την πρώτη τάξη του Γενικού Λυκείου βάζοντας νέα εμπόδια στα παιδιά της εργατικής τάξης που τα όνειρα τους εδώ και χρόνια συνθλίβονται από τη φτώχεια, την ανεργία και την κρίση που το σύστημα τους προκαλεί!

Αποσπασματικές γνώσεις- πρόσκαιρες δεξιότητες χρήσιμες στο κεφάλαιο- απλήρωτη εργασία ανηλίκων.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ!

Αρκεί να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με βάση τα σχέδια του Υπουργείου μέσα στην 9μηνη μαθητεία που θα εφαρμοστεί για τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου οι ανήλικοι μαθητευόμενοι θα προσφέρουν πάνω από 700 ώρες τζάμπα εργασίας με την ευγενική χορηγία του υπουργείου Παιδείας! Αυτό φωνάζουν εδώ και καιρό στους δρόμους αγωνιστές σπουδαστές των ΙΕΚ: «Προσφέρουνε κατάρτιση και τζάμπα εργασία και μετά μας ρίχνουνε ξανά στην ανεργία».

Η βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος όσο λαός δεν στρέψει τα βέλη του ενάντια σε αυτούς που θησαυρίζουν από την εργασία του! Καμία αναμονή- καμία αυταπάτη ότι, μέσα σ' αυτόν τον αντιλαϊκό ορυμαγδό, κάποιοι μπορεί να τη γλυτώσουμε ότι «...λίγα μέτρα απομένουν ακόμα και τελειώσαμε».

Τα σχολεία, όλοι οι χώροι δουλείας πρέπει να πάρουν φωτιά. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων, τα μαθητικά συμβούλια μαζί με τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να πάρουν πρωτοβουλίες, να αναλάβουν δράση.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ