Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στη Βουλή από το ΚΚΕ τα προβλήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου


 


ΕΡΩΤΗΣΗ :
Να παρθούν μέτρα για την άμεση συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Ορεστιάδας

 

 
09/12/13
 
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών
Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η οργή των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας στην ΠΕ Έβρου από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου. Ένα γερασμένο και εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο, που κρύβει παγίδες θανάτου και που με την εξάλειψή τους θα βελτιωθεί η βατότητα του δικτύου,γεγονός που θα συμβάλλει στην αποκατάσταση ομαλών συνθηκών στη συγκοινωνία και στη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων στην περιοχή.
Την κύρια ευθύνη γι' αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου που καθημερινά ταλαιπωρεί οδηγούς και τροχοφόρα, έχουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους απαξιώνουν και καταδικάζουν σε μαρασμό την περιοχή του Βόρειου Έβρου.
Ευθύνες όμως έχει και Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Ορεστιάδας στην ΠΕ Έβρου.
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου