Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Επτά μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων Δήμου Ορεστιάδας


 

 

Δήμου Ορεστιάδας


Επτά μήνες παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες  που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου στα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας.

Την πρώτη ευθύνη γι’ αυτήν την κυριολεκτικά απαράδεκτη     πολιτική  απέναντι στις καθαρίστριες των σχολείων ,  που από τη μια τις κρατούν  σε εργασιακή ομηρία ( υπογράφουν κάθε χρόνο 10/μηνες συμβάσεις) και από την άλλη συχνά τις αφήνουν  απλήρωτες για πολλούς μήνες,  έχει η συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

 Οι καθαρίστριες, που κρατούν καθημερινά τα σχολεία των παιδιών μας καθαρά,  στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες,  αμείβονται με ποσά των 200 – 300 ευρώ το μήνα και που για πολλές από αυτές αυτό είναι και το μοναδικό τους εισόδημα.  Δυστυχώς  πληρώνουν ακριβά και αυτές τον στόχο της Κυβέρνησης « για πρωτογενές πλεόνασμα»

Σοβαρότατες όμως είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής  Ορεστιάδας που ως Πόντιος Πιλάτος ρίχνει την ευθύνη γενικά και αόριστα στην Κεντρική εξουσία και τον «Καλλικράτη» και αδιαμαρτύρητα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή   απολιτική της Κυβέρνησης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας:

Καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση,   καλεί Κυβέρνηση και Δήμο άμεσα να πληρώσουν τα δεδουλευμένα  στις καθαρίστριες των σχολείων.  

Καλεί ακόμα τις καθαρίστριες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.   Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται και οι ίδιες να ξεμπερδεύουν με πολιτικές και κόμματα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση , να ξεμπερδεύουν με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και Δημοτικές παρατάξεις που αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οι ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές – Δημοτικές εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία  πρέπει να την αξιοποιήσουν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου  2013