Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ - 4 ΦΕΒΡ. ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




Τρίτη 4  Φεβρουαρίου  2014

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ   

Ώρα 11.00΄ - Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στο Κέντρο Υγείας  Ορεστιάδας

Εργαζόμενοι, είναι πια καθαρό σε όλους ότι με την πολιτική τους,    Ε.Ε και ελληνικές κυβερνήσεις μειώνουν χρόνο με το χρόνο  δραστικά   τις δαπάνες για τη  υγεία,  υποβαθμίζοντας  συνεχώς το Δημόσιο σύστημα υγείας και     προσφέροντας  έτσι  έδαφος   στους επιχειρηματικούς ομίλους να βγάλουν τεράστια κέρδη από τον πόνο και την υγεία του λαού μας.

Ο προϋπολογισμός του 2014  που ψήφισαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ  και  βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι στην ίδια   αντιλαϊκή κατεύθυνση. Μειώνει την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 30%, των νοσοκομείων κατά 32%, τη δαπάνη στα φάρμακα κατά 15% και συνολικά τη δαπάνη για την Υγεία κατά 19,7%.  

Αυτή η πολιτική υποβαθμίζει συνεχώς  την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και στο Βόρειο Έβρο.  Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα κέντρα υγείας Ορεστιάδας – Δικαίων και Σουφλίου  συνεχώς οξύνονται.

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας  έναντι οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας  να βάλουν  στην πρώτη γραμμή  των αγώνων τους  τα ζητήματα που αφορούν την υγείας του λαού μας.  

Ούτε βήμα πίσω. Τώρα πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά,  με καλύτερο συντονισμό στον αγώνα.  Διεκδικούμε:

·        Την ανάκληση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Διδυμότειχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (Π.Γ.Ν.Ε.).
·        Την άμεση και πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου Διδυμότειχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας , Σουφλίου , Δικαίων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης στελέχωση όλων των τμημάτων και κλινικών του με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
·        Πλήρεις σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσα από την  ανάπτυξη ενός ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος  ΥΓΕΙΑΣ  

Φεβρουάριος 2014