Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 22 Φεβρ. στην Κομοτηνή εκδήλωση - αφιέρωμα στον τούρκο κομμουνιστή ποιητή ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ


 


 

Πολιτικό – πολιτιστικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, σήμερα, Σάββατο, στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Κοινωνικής Διοίκησης (απέναντι από την Περιφέρεια).

Στην εκδήλωση με τίτλο τον στίχο του ποιητή «…στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε / σου είναι γραφτός ο δρόμος της συντριβής….», θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ).

Θα χαιρετίσουν ο Γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, Δημήτρης Παπατολίδης, και ο Emrah Akansu, εκπρόσωπος του ΤΚΡ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο για τη ζωή του Ν. Χικμέτ που δημιούργησε ο Γιάννης Βοζίκης, θα γίνει απαγγελία ποιημάτων, θα παρουσιασθούν τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του Ν. Χικμέτ από τη χορωδία «Κώστας Λαζαρίδης», το μουσικό σχήμα με τους Κώστα Ξιάρχο, Κώστα Αντάρα και Μαίρη Μπαχτιάρογλου και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ν. Χικμέτ «Το κρανίο» από τη θεατρική ομάδα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Επίσης, θα παρουσιαστούν μουσική και παραδοσιακά τραγούδια με «μπαγλαμά» από τον Τούρκο καλλιτέχνη παραδοσιακής μουσικής Emin Igus