Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ



Προς τον Υπουργό Οικονομικών
ΕΡΩΤΗΣΗ : Εκποίηση του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης στην ΠΕ Έβρου

 

29/05/14
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βγάζει μαζικά στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας. Αξιοποιώντας το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του παραδίδει την πλήρη κυριότητα δημόσιας περιουσίας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπόσχεται κέρδη στους «επενδυτές», για να την παραχωρήσει στη συνέχεια για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όπου η λειτουργία και η χρήση της θα γίνει απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μεταβίβασης και του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, συνολικής έκτασης περίπου 151 στρεμμάτων, μαζί με το πάρκο Κυκλοφο­ρια­κής Αγωγής, τον θερινό κινηματογράφο και τον χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων «Μαρακάνα». Πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για αναψυχή, διακοπές, αθλητισμό, πολιτισμό.
Να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του κάμπινγκ έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης από το 1987, ενώ ένα μικρότερο μέρος έχει παραχωρηθεί από το 1981 στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Παρά το γεγονός ότι εκ μέρους των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ, υπήρξαν διαβεβαιώσεις μη πώλησης του κάμπινγκ καθώς αξιοποιείται ήδη, μόλις έξι μήνες μετά τη μεταβίβαση του από τον ΕΟΤ, ανακοινώθηκε η πώληση του με προτεινόμενες χρήσεις τη δημιουργία ξενοδοχείου ή παραθεριστικών κατοικιών ή χρήσεις τουρισμού υγείας.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση ώστε,:
·         Να σταματήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
·         Να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν οι προαναφερόμενοι χώροι για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής.
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου