Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Χάρης Παταρίδης


 

Έφυγε ο σ. Χάρης Παταρίδης

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι έφυγε από κοντά μας ο σ. Χάρης Παταρίδης.
Ο σ. Χάρης Παταρίδης γεννήθηκε το 1933 στο Κιλκίς. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια και οι γονείς και τα αδέλφια του συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.
Το 1948, αφού ήδη είχε σκοτωθεί ο πατέρας του και ο αδελφός του, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του έφυγε για την Τσεχοσλοβακία. Εκεί σπούδασε και δούλεψε, ενώ ταυτόχρονα έπαιξε ενεργό ρόλο στο Σύλλογο Πολιτικών Προσφύγων.
Συμμετείχε στη 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ όπου κράτησε σταθερή στάση αρχών ενάντια στον οπορτουνισμό. Στη συνέχεια ήταν δεύτερος γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ στην Τσεχία και συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο 9ο και 10ο Συνέδριο του Κόμματος.
Επαναπατρίστηκε το 1976, ανέλαβε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς, στη συνέχεια γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Ορεστιάδας -  Διδυμότειχου. Συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο 13ο Συνέδριο και συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση του Κόμματος, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών και γραμματέας της ΚΟΒ Εύοσμου.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.
Η κηδεία του σ. Χάρη Παταρίδη θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο, Κυριακή 12/10 στις 12 το μεσημέρι, στη Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς.