Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014


  

  
Δήμου Ορεστιάδας

 

Σχέδιο ψηφίσματος

που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  Σταμάτης Γκατζίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας και εγκρίθηκε ομόφωνα


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νέο νόμο ΕΜΦΙΑ  γιατί τον θεωρεί άδικο και αντιλαϊκό. Ο νόμος αυτός μονιμοποιεί και διευρύνει το έκτακτο ειδικό τέλος (χαράτσι) και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών που αδυνατούν πια να πληρώσουν τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται.

Δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του ΕΜΦΙΑ, γιατί στην ουσία ο νόμος αυτός αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν φορο-ενοίκιο για το σπίτι που απέκτησαν με κόπους και θυσίες και τους αγρότες για το κτήμα που καλλιεργούν για να ζήσουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας διεκδικεί να είναι αφορολόγητη η πρώτη και η δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτουν ανάγκες στέγασης και αναψυχής και αφορολόγητη η αγροτική γη.

Καλεί ακόμα την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την κατάργηση του ΕΜΦΙΑ.

Ορεστιάδα 21/10/2014