Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων


 
Να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  για την αρπαγή των χρημάτων των δήμων

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταδικάζει  απερίφραστα  τη μεταφορά των ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση του λαού, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

  Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

  Η μεταφορά των διαθέσιμων  θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη περικοπή όσων  κοινωνικών δαπανών απέμειναν  και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Δηλαδή, άμεσα μένουν από χρήματα  οι Σχολικές Επιτροπές,  απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, οι μεταφορές των μαθητών , θα μένουν ακάλυπτα τα καύσιμα και η σίτιση  παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών δομών, χωρίς χρήματα τα κολυμβητήρια και οι πολιτιστικοί φορείς με άμεσο κίνδυνο πολλές δομές να κλείσουν.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών  αφού στα πλαίσια της αυτονομίας, της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες,

·        να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.

·        να συγκληθούν έκτακτα δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα με πρόταση της ΚΕΔΕ  την απόφαση να μην εφαρμοστεί η ΠΝΠ, να μην κατατεθούν τα χρήματα.

·         αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει τα χρήματα που έχουν κλαπεί το προηγούμενο διάστημα.

 Καλούμε το  λαό να οργανώσει την πάλη του, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν. Να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Αν δε λυθεί το πολιτικό πρόβλημα δε θα λυθεί και το πρόβλημα της καθημερινότητας της λαϊκής οικογένειας».

   

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων του Ν. Έβρου

Γκατζίδης  Σταμάτης      (δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας)

Μιδάλκος  Παναγιώτης   (δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου)

Δευτεραίος  Σάββας        (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Δραμανίδου  Νίκη           (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Πεϊχαμπέρης  Πασχάλης   (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Τρέλλη    Φανή                (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Βλισίδου  Εύα           (σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αλεξ/πολης)

Τρέλλης Αποστόλης (σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αλεξ/πολης)

Παντελίδης  Θόδωρος  (σύμβουλος τοπικής κοινότητας Φερών)