Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Παρακαταθήκη για νέους αγώνες το δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Διδ-χο


Στην υποβάθμιση της Υγείας στο Βόρειο Έβρο
 

Δελτίο Τύπου    29/4/2015

Παρακαταθήκη για νέους αγώνες  η επιτυχία του χθεσινού Συλλαλητηρίου για τη υγεία στο Διδυμότειχο

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες,  τους νέους , τους συνταξιούχους, όλους όσους   συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, για τα προβλήματα υγείας στο βόρειο Έβρο,  που έγινε στο Διδυμότειχο  την Τρίτη 28 Απρίλη

 

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στις δομές υγείας,  που βιώνοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έβαλαν πλάτη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά και  η ανταπόκριση  που συναντήσαμε από τους κατοίκους της περιοχής μας κατά τη διάρκεια της  προετοιμασίας του,   φανερώνουν ότι το πρόβλημα  μας «ακουμπά» όλους και  κοινή είναι η  αγωνία όλων για τη συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου  Διδυμοτείχου και των κέντρων υγείας  Σουφλίου,  Δικαίων και Ορεστιάδας. 

 Είναι καθαρό σε όλους ότι η βασική επιλογή της ΕΕ είναι η μείωση των δαπανών για την υγεία του λαού και το πέρασμα του αγαθού της υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους για ακόμα περισσότερα κέρδη. Τεράστιες είναι δε οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις μνημονιακές πολιτικές  δραστικής υποχρηματοδότησης της υγείας όξυναν δραματικά τα προβλήματα.

Όλα δείχνουν ότι και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα βαδίσει στα πλαίσια της πολιτικής  της  ΕΕ ,  της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης    του αγαθού της υγείας.  Άλλωστε ο προϋπολογισμός που υλοποιεί για το 2015 είναι αυτός που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση  και που μειώνει κατά 22.8%  τις δαπάνες για την υγεία

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση ένας είναι ο δρόμος για τους εργαζόμενους, ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

 για  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες  του λαού μας.  

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ