Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Ορεστιάδας


 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

Θέμα: Αναγκαία η άμεση συντήρηση του οδικού δικτύου στο Δήμο Ορεστιάδας της Π.Ε. Έβρου.

 

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Ορεστιάδας  της Π.Ε. Έβρου από την άθλια πλέον κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο του Δήμου τους.

Το γερασμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι εγκαταλελειμμένο. Εδώ και χρόνια μάλιστα, από την τελευταία ερώτηση που είχε καταθέσει το Κόμμα μας στην Βουλή (4706/09.12.2013), ελάχιστες εργασίες συντήρησης έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ σπάνια γίνονται ανακατασκευές των κατεστραμμένων τμημάτων του με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το τμήμα κόμβου Μαρασίων – Πλάτης, όπου το οδόστρωμα έχει “ανοίξει”, ενώ οι συνεχείς λακκούβες και οι απότομες μεταβολές ύψους σε όλο το μήκος της οδού καθιστούν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον οδηγό. Ο δρόμος παραμένει σε αυτή την κατάσταση την ώρα που η διέλευση από αυτόν έχει αυξηθεί εξαιτίας της  διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ελαίας – Φυλακίου, λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες του χειμώνα, αλλά και της διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Κομάρων – Ελαίας, λόγω της ανακατασκευής της.

Την κύρια ευθύνη γι’ αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου που καθημερινά ταλαιπωρεί οδηγούς και τροχοφόρα, έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις, που με την πολιτική τους απαξιώνουν και καταδικάζουν σε μαρασμό την περιοχή του Βόρειου Έβρου.

Ευθύνες όμως έχουν και η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο της συντήρησης και ανακατασκευής τμημάτων του οδικού δικτύου στο Δήμο Ορεστιάδας στην ΠΕ Έβρου.
 

Οι Βουλευτές

 
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου