Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Κανένας εφησυχασμός για το ΙΚΑ Ορεστιάδας


 
Ανακοίνωση

Σχετική  με την αναδίπλωση της συγκυβέρνησης και τη συνέχιση  λειτουργίας του υποκαταστήματος   ΙΚΑ Ορεστιάδας

 

Όλα δείχνουν ότι κάτω από την κατακραυγή  των εργαζομένων στο  ΙΚΑ Ορεστιάδας , την αντίδραση  των μαζικών φορέων  της περιοχής μας …και τις εκλογές  που έρχονται,   η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναδιπλώθηκε και ανέστειλε ( προς το παρόν προφορικά) την απόφασή της,  να υλοποιήσει παλιότερη μνημονιακή δέσμευση της συγκυβέρνησης Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ που αφορούσε την κατάργηση   13 υποκαταστημάτων του ΙΚΑ,  μεταξύ αυτών και της Ορεστιάδας.

Κανένας εφησυχασμός.  Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει  το “αφήγημα”  των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  ότι για την απαράδεκτη απόφαση η  κυβέρνηση είναι αθώα και  η ευθύνη βρίσκεται,  στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου Διδυμοτείχου  και την ελλιπή ενημέρωση του νέου υπουργού .

 Η αλήθεια είναι ότι οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών  για τον εξορθολογισμό  των δαπανών,  είναι πολιτική των δανειστών , που συνυπέγραψαν και υλοποιούν και  η προηγούμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ  καλεί τους εργαζόμενους  της περιοχής μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Μπορεί η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος να  ξαναμπήκε  στο «ψυγείο» , όμως η πολιτική της ΕΕ,  περί συγχωνεύσεων υπηρεσιών και εξοικονόμησης κονδυλίων ,  είναι εδώ και με τη νέα συγκυβέρνηση και θα την ξαναβρούμε πάλι μπροστά  μας.

Με οργάνωση,  ενότητα , αγώνα και συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ,  μπορούμε να ματαιώσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Ορεστιάδα 10/8/2015