Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

"Η Θάσος μάνα μ' καίγεται"





Για τρίτη μέρα καίγεται η Θάσος - Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία Αύριο Δευτέρα

Για τρίτο 24ωρο μαίνονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Θάσο, με την πυροσβεστική υπηρεσία να διαθέτει ισχυρές δυνάμεις για να μην επεκταθούν το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα οι πύρινες εστίες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θάσο θα επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες, 15 εθελοντές, 10 δημοτικά οχήματα και 3 μηχανήματα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που από τα ξημερώματα του Σαββάτου καίει δάσος, καλλιέργειες και αγροικίες.
Ο δήμαρχος της Θάσου, Γ. Χατζηεμμανουήλ γνωστοποίησε ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του νησιού τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη.
Ήδη από το Σάββατο το απόγευμα έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για καμένα σπίτια στις Θημωνιές και στο Καζαβίτι.
Δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι της Κυριακής

11/9/2016