Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Τετάρτη ώρα 10.30΄ στην πλατεία Ορεστιάδας απεργιακή συγκέντρωση

Γραμματεία Βορείου Έβρου
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
Συγκέντρωση ώρα 10.30΄  πλατεία Ορεστιάδας
Εμπρός λαέ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!  ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ
 Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες,  συνταξιούχοι , νέοι και νέες,  σε λίγες μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψηφίζει στη Βουλή το 4ο  και φαρμακερό μνημόνιο . Με αυτό:
ü  Λεηλατούν για άλλη μια φορά το λαϊκό εισόδημα.  ! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα!  
ü  Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900.000 συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ.  
ü  Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. 
ü  Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
ü  Καταργούν την Κυριακή αργία!  Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
ü  Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, καρατομούν  όσα επιδόματα απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις. Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, , ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά.   
Τα «αντίμετρα» της εξαθλίωσης είναι το τυράκι στη φάκα. Ο φτωχός θα πληρώνει τον φτωχότερο και ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος!

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία