Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Επιτροπές Ειρήνης Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης "ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ'Με σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» οι Επιτροπές Ειρήνης Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και σωματεία του Έβρου καλούν σε κινητοποίηση την Κυριακή 28 Μαΐου στις 11:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση  «Noble Jump»  στη Ρουμανία και στην παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων και υπηρεσιών στο ΝΑΤΟ, κατά τη διέλευση των δυνάμεών του από την Αλεξανδρούπολη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» υποδεχόμαστε τους φονιάδες του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται να διέλθουν και να κατασκηνώσουν στα χωριά μας και τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού της περιοχής μας τις επόμενες μέρες. Στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump» - η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις από τις 28 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου - θα διέλθουν πάνω από 4.000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα.
 

Το ΝΑΤΟ αποτελεί τον ένοπλο δολοφονικό φρουρό των συμφερόντων των μονοπωλίων και του κεφαλαίου σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Η αποστολή του ήταν και παραμένει η διασφάλιση των συμφερόντων των εκμεταλλευτών των λαών, η διασφάλιση της κυριαρχίας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Βροντοφωνάζουμε ότι δεν επιθυμούμε να έχουμε «πάρε - δώσε» με κανέναν από τους υπεύθυνους για τα δεινά των λαών της Γιουγκοσλαβίας του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη που για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας:

-
 Προσπαθεί να μας εξαπατήσει για μια ακόμη φορά όταν παρουσιάζει τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ ως «παράγοντα σταθερότητας» για τη χώρα. Η απάτη αποδεικνύεται από το ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όχι μόνο δε μείωσε αλλά αύξησε κιόλας την Τούρκικη προκλητικότητα, από το ότι οι αντιπαραθέσεις στην γύρω περιοχή, όπως στην ΠΓΔΜ, έχουν ενταθεί.

-
 Κάνει πιο ενεργή τη συμμετοχή μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Έχει ήδη βάλει πλάτες με την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας στο βομβαρδισμό της Συρίας. Στηρίζει με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τη συγκέντρωση δυνάμεων των Αμερικάνων απέναντι στη Ρωσία στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Με την άσκηση «Noble Jump» εκχωρεί περεταίρω γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ για τα επιχειρησιακά του σχέδια. Με την ενεργή συμμετοχή της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν «εξασφαλίζει» το λαό μας, αλλά ενεργοποιεί τους κινδύνους εμπλοκής σε μια ενδεχόμενη σύρραξη. 

- Την ίδια ώρα
 κάθε βήμα περεταίρω εμπλοκής της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ πάει παράλληλα με συνέδρια επιχειρηματικότητας και πολεμικής στρατηγικής, επισκέψεις αξιωματούχων για νέες μπίζνες, νέες συμφωνίες για το Ελληνικό Κεφάλαιο που βλέπει κέρδη στη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Όλα αυτά την ώρα που στο εσωτερικό η Κυβέρνηση χέρι - χέρι με τους κεφαλαιοκράτες τσακίζουν το λαό με 4ο Μνημόνιο. 

Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε:
 

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις - Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μην πατήσει ΝΑΤΟϊκός το πόδι του στον Έβρο.
  • Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/5/2017, 11:30 π.μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη
Επιτροπές Ειρήνης: Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΦΕΡΩΝ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ