Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ανακοίνωση
Η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Έβρου  «η ΕΝΟΤΗΤΑ »  εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του στους αγρότες  της Καλλίστης που δικάζονται  την Τρίτη 26/6/2018 στην Κομοτηνή
Δυστυχώς και η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια  αυταρχική  πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.   Η εποχή  που ο κ. Πρωθυπουργός έβγαζε λογύδρια ανεβασμένος στα τρακτέρ των μπλόκων πέρασε,  τώρα το λόγο  έχει η τρομοκρατία των αγροτοδικείων.

Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε  ότι  οι αντιαγροτικές πολιτικές τους είναι αυτές που μας αναγκάζουν να αφήνουμε τα χωράφια μας και να βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα.  Από τη μια η νέα ΚΑΠ, η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ , ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, όπως ο ΕΜΦΙΑ, το νέο πράσινο τέλος στο νερό,  οι αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά, και από την άλλη η ακρίβεια στα εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας,   έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους  σε απόγνωση. Με την πολιτική τους θέλουν να μας διώξουν από τα χωράφια και τα χωριά μας,   για να παραδώσουμε το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της εμπορίας , της μεταποίησης  των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε λίγα μονοπώλια και νεοτσιφλικάδες.
Δηλώνουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει. Όπως δεν μας τρομοκράτησαν τα πράσινα και γαλάζια αγροτοδικεία, έτσι δεν πρόκειται   να μας γονατίσουν και τα αγροτοδικεία,  που φέρνουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης  για να μείνουμε στα χωράφια  και τα χωριά μας και θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και  κτηνοτρόφους  να σταθούν στο πλευρό των  συναδέλφων μας που  διώκονται   και να απαντήσουν  στην νέα τρομοκρατία με νέους αγώνες.  

22/6/2018
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος   Γιάννης Μαργαριτίδης